Kwijt

Anja Feliers (auteur)
Twee zussen moeten opeens onder ogen zien dat hun moeder wellicht nog leeft, terwijl hen altijd verteld is dat ze verdween en waarschijnlijk overleden is; psychologe Kathleen Verlinden staat een van hen bij.
Titel
Kwijt
Auteur
Anja Feliers
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2016
362 p.
ISBN
9789401437783 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

In dit zesde deel in de serie rond de Vlaamse psychologe Kathleen Verlinden draait alles om de moeder van twee zussen, Sylvie en Xanne, die ooit in hun jeugd verdween en van wie werd aangenomen dat ze dood was. De meisjes zijn liefdevol opgevoed door een stiefmoeder en hun vader. Maar dan begint Josje, de dochter van Sylvie, haar oma 's nachts te zien. Dit wordt afgedaan als kinderlijke fantasie, totdat Sylvie tijdens haar radiotalkshow gebeld wordt door iemand die zich Elise noemt - ook de naam van haar moeder - en die veel details van haar leven kent. Sylvie's opa onthult ook het nodige over Elise. De Belgische omroep BRT blijkt ook nog eens over beeldmateriaal te beschikken uit de tijd dat ze nog leefde, een spiritiste komt met verontrustende informatie over de verdwenen moeder, en zo stapelen de aanwijzingen zich op dat Elise wellicht nog in leven is. Ondertussen is Kathleen vooral bezig met liefdesproblemen, zoals meer vrouwen in het verhaal. De schade aan mensenlevens blijft bep…Lees verder

Over Anja Feliers

Anja Feliers (Bilzen, 31 augustus 1971) is met 80.000 verkochte exemplaren een van de succesvolste vrouwelijke thrillerauteurs van Vlaanderen. Feliers debuteerde in 2010 als thrillerauteur met het boek Verleid me. Het achtste deel in de reeks thrillers rond psychologe Kathleen Verlinden, Het perfecte meisje, werd in 2019 verkozen tot de Beste Nederlandse Vrouwenthriller van 2018. Daarnaast schrijft ze ook aan een reeks rond het medium Caro Westerhof. Het tweede deel in die reeks, Huid tegen huid, werd verkozen tot Beste Nederlandse Vrouwenthriller van 2020.

In het voorjaar van 2021 kwam Ademloos uit, het eerste deel in de Dirty Little Secrets-trilogie, waarin het verlangen van de vrouw centraal staat.

Levensloop

Feliers volgde een bacheloropleiding Nederlands te Hasselt. Haar debuutroman, Donkere kamers, ontstond toen ze een roman schreef over de ziekte en het overlijden van haar moeder, e…Lees verder op Wikipedia