Sherlock Holmes en zijn assistent Watson assisteren de politie bij het oplossen van misdaden in Londen, anno nu.
Bevat
Disc 1 The empty hearse / Lovering, Jeremy
Disc 1 The sign of three / McCarthy, Colm
Disc 2 His last vow / Hurran, Nick
Titel
Sherlock. Seizoen 3
Naar het werk van
Arthur Conan Doyle
Componist
David Arnold 1962- Michael Price
Acteur
Benedict Cumberbatch Martin Freeman
Taal
Engels
Uitgever
Dutch Filmworks, 2014
2 dvd-video's
Oorspr. opname
2014
Speelduur
306 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands BBC-productie Gebaseerd op het werk van Arthur Conan Doyle
EAN
8715664110065

Besprekingen

Britse televisieserie met in de hoofdrollen Benedict Cumberbatch als Sherlock Holmes en Martin Freeman (The Hobbit) als Doctor John Watson. De serie is een reïnterpretatie van de verhalen van Conan Doyle (1859-1930) en speelt zich af in het heden: Holmes maakt gebruik van mobiele telefoons, computers en het internet. Ook rookt hij geen pijp, maar gebruikt hij nicotinepleisters en gaat gekleed in een klassiek kostuum en wollen Bellstaff-jas. Wel is het adres van Holmes en Watson hetzelfde gebleven en is Moriarty weer de belangrijkste vijand. Herien Wensink (NRC 25-2-'11): '(...) Het doet weinig af aan het zichtbare plezier waarmee Sherlock is gemaakt, en de opvallende schoonheid van de serie. (...) Je kunt natuurlijk vraagtekens plaatsen bij dit commercieel veilige afstoffen van een bewezen klassieker. Maar op de manier van makers Steven Moffat (Coupling) en Mark Gatiss is het resultaat in elk geval superieur, intelligent amusement. (...)' Het derde seizoen was in Groot-Brittanië de be…Lees verder

Over Arthur Conan Doyle

Arthur Ignatius Conan Doyle (Edinburgh, 22 mei 1859 – Crowborough (Sussex), 7 juli 1930) was een Brits arts die vooral bekend werd als schrijver van verhalen over de detective Sherlock Holmes en zijn assistent Dr. Watson. Doyle was een schrijver met een breed oeuvre en publiceerde naast zijn verhalen over Holmes ook nog historische romans, sciencefiction, toneelstukken, poëzie en non-fictie, onder meer parapsychologie en spiritisme.

Leven

Jeugd

Arthur Conan Doyle werd geboren in Edinburgh. Zijn vader Charles Altamont Doyle kwam uit een welgestelde Iers-katholieke familie. De man was echter een alcoholist, die het gezin in ernstige moeilijkheden wist te brengen en uiteindelijk in 1876 in een inrichting eindigde. Zijn moeder, Mary Foley, was daarentegen een goed ontwikkelde vrouw met een grote invloed op Arthur. Haar capaciteiten als verhalenverteller waren groot en inspirerend voor haar zoon.

D…Lees verder op Wikipedia

Suggesties