Boek
Nederlands

Honden voor het leven

Arthur Japin (auteur), Martijn van der Linden (illustrator)
Schrijver Arthur Japin vertelt over de hond die hem heeft opgevoed en twee puppy’s die zijn kijk op het leven bepalen. Ook hoe hij als (enig) kind vaak gepest werd en troost vond bij de drie honden komen aan bod. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 14 t/m 18 jaar.
Titel
Honden voor het leven
Auteur
Arthur Japin
Illustrator
Martijn van der Linden
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: Uitgeverij Mozaïek, 2021
81 p. : ill.
ISBN
9789026624834 (hardback)

Besprekingen

Wat een heerlijk boekje om te lezen! En blij van te worden! Arthur Japin (1956), de auteur van succesromans als 'Een schitterend gebrek' en 'Vaslav', heeft een ontroerend verhaal geschreven waarin zijn drie honden centraal staan. Tegelijk vertelt hij over zichzelf, als kind en later als volwassene. Hij doet dat op een aangename verteltoon, die zowel kinderen als 'grote mensen' aan moet spreken. Elk van de honden heeft zijn eigen geschiedenis, die Japin kunstig verweeft met zijn eigen levensverhaal. Openhartig vertelt hij over zijn ouders, over hoe hij als (enig) kind vaak gepest werd en zich alleen voelde en dan zijn geluk vond in het gezelschap en de vriendschap van Kellie, Trip en Basso. Zij leerden hem veel. 'Hoe oud je ook wordt, je hoeft je voor je tranen nooit te schamen... Huilen is gezond. Het is een bewijs van durf en niet van zwakte. Het is een teken dat je jezelf bent'. De tekeningen van Martijn van der Linden zijn prachtig en illustreren hoe schrijven en tekenen samen een …Lees verder

Over Arthur Japin

Arthur Valentijn Japin (Haarlem, 26 juli 1956) is een Nederlandse acteur en schrijver. In 2004 kreeg hij de Libris Literatuur Prijs voor zijn roman Een schitterend gebrek en in 2006 schreef hij met De grote wereld het boekenweekgeschenk met een recordoplage van 813.000 exemplaren. Zijn verhalen hebben veelal een autobiografische of historische kern.

Biografie

Jeugd

Japin wilde in zijn kindertijd zo nu en dan iemand anders zijn. Zijn vader (Bert Japin) was onder meer toneelrecensent. De liefde voor het toneel zat er al vroeg in. Hij werd gepest en zowel geestelijk als lichamelijk mishandeld en hij bevond zich in een isolement. Zijn vader pleegde zelfmoord toen Japin dertien jaar was. Het pesten ging door tot hij zestien werd. Het scheppen van een fantasiewereld, de vlucht uit de realiteit, was een middel om te overleven.

Na de middelbare school koos hij ervoor om van het ‘nu e…Lees verder op Wikipedia