Sciencefiction komedie waarin twee agenten van een geheime dienst buitenaardse wezens bestrijden die niet van echte mensen te onderscheiden zijn
Titel
Men in black II
Regisseur
Barry Sonnenfeld
Naar het werk van
Lowell Cunningham
Componist
Danny Elfman 1953-
Acteur
Tommy Lee Jones Will Smith 1968-
Taal
Engels
Parallelle titel
MIIB
Uitgever
Columbia Tristar Home Entertainment, 2003
1 dvd-video + bonus dvd-video
Oorspr. opname
2002
Speelduur
84, 117 min.
Aantekening
Disc 2 bevat extra's Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands, Engels Gebaseerd op The Malibu comic van Lowell Cunningham
EAN
8712609033595

Besprekingen

De tweede 'Men in black film' van regisseur Barry Sonnenfeld met in de hoofdrollen opnieuw Tommy Lee Jones en Will Smith. Deze sciencefictionkomedie is gebaseerd op een stripboek van Lowell Cunningham. Twee agenten van de geheime Zesde Divisie bestrijden niet van echte mensen te onderscheiden buitenaardse wezens die kunnen veranderen in levensgevaarlijke insecten. Deze keer nemen ze het op tegen Serleena (Lara Flynn Boyle) die op zoek is naar het licht van Zahra. De eerste film was een groot bioscoopsucces. Over deze tweede film schrijft Annemart van Rhee (Algemeen Dagblad augustus 2002): '(...) van begin tot eind één grote déjà vu (...). Vermakelijk maar allerminst verfrissend.' David Sneek (Volkskrant): 'De afwikkeling die volgt verloopt volgens bekende patronen. (...) en hoewel er niets gebeurt dat een echte toevoeging aan de Men in Black-formule genoemd kan worden, ligt het tempo hoog genoeg om verveling te voorkomen (...). MiB2 is geen vervolg, maar een reproductie. Dezelfde pers…Lees verder

Over Barry Sonnenfeld

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door David Shankbone

Barry Sonnenveld (New York, 1 april 1953) is een Amerikaanse filmregisseur. Hij begon zijn carrière als cameraman voor de Coen Brothers. Later regisseerde en produceerde hij big-budget films als Men in Black en Wild Wild West. Opmerkelijk is dat hij tijdens het regisseren op een paard zit en hij heeft toegegeven dat hij minstens 1 keer over moet geven tijdens de opnames.

Filmografie

Als regisseur

  • The Addams Family – 1991
  • Addams Family Values – 1993
  • For Love or Money - 1993
  • Get Shorty - 1995
  • Men in Black - 1997
  • Wild Wild West - 1999
  • Men in Black II - 2002
  • Big Trouble - 2002
  • RV - 2006
  • Men in Black III - 2012
  • Nine Lives - 2016

Als cameraman

Suggesties