Boek
Nederlands

Hidde Haan vloog naar de maan : eerste leesversjes

Bette Westera (auteur), Barbara de Wolf (illustrator)
+1
Hidde Haan vloog naar de maan : eerste leesversjes
×
Hidde Haan vloog naar de maan : eerste leesversjes Hidde Haan vloog naar de maan : eerste leesversjes

Hidde Haan vloog naar de maan : eerste leesversjes

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Bundeling van 26 gedichten over dieren en de dingen die ze meemaken. Met gekleurde illustraties. Vanaf 7 jaar.
Titel
Hidde Haan vloog naar de maan : eerste leesversjes
Auteur
Bette Westera
Illustrator
Barbara de Wolf
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2022
62 p. : ill.
ISBN
9789025776398 (hardback)

Besprekingen

Een vrolijke dichtbundel voor kinderen. Elk gedicht gaat over een ander dier, dat zijn eigen kleine avontuurtje beleeft. De gedichten zijn in eenvoudig leesbare taal, met humor en met eindrijm geschreven. Met eigenzinnige gekleurde illustraties. De versjes zijn met een oplopende moeilijkheidsgraad in de bundel opgenomen, zodat ze met de lezers meegroeien. Bette Westera (Doesburg, 1958) is een bekende Nederlandse auteur en jeugdauteur. Ze schreef meer dan veertig boeken. Haar werk werd in verschillende landen uitgegeven en won meerdere prestigieuze literaire prijzen, zoals de Gouden Griffel en de Zilveren Griffel. Geschikt voor lezers vanaf 7 jaar op AVI-niveau M4.

Over Bette Westera

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Christoph Rieger

Bette Westera (Velp, 20 juni 1958) is een Nederlands kinderboekenschrijfster. Van 1991 tot en met 2003 woonde en werkte ze op het Franciscaans Milieuproject Stoutenburg.

Bette Westera debuteerde met de kinderbijbelserie Heb je wel gehoord, die ze samen met haar moeder van 1990 tot 1995 schreef. In 1999 verscheen haar eerste prentenboek, getiteld Wil je met me trouwen. Daarna volgde een groot aantal boeken voor kinderen in de basisschoolleeftijd: prentenboeken, boeken met gedichten, voorleesboeken en boeken om zelf te lezen. Bette Westera werkt samen met verschillende illustratoren, onder wie Sylvia Weve, Loes Riphagen, Philip Hopman, Thé Tjong-Khing, Sieb Posthuma, Barbara de Wolf en Harmen van Straaten.

Bekroningen

Het prentenboek Een opa om nooit te vergeten werd bekroond met een Vlag en Wimpel 2001, Golden Apple of Bratislava, Sankei Children’s Book Award en de Grand Prix for the Best Book. Het …Lees verder op Wikipedia