Dvd
Engels

Casper

Brad Silberling (regisseur), James Horner (componist), Bill Pullman (acteur)
Spokenverjager James Harvey krijgt opdracht de spoken te verdrijven uit een vervallen landhuis. Zijn 13-jarige dochter Kat sluit vriendschap met het vriendelijke spookje Casper. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Spoken
Titel
Casper
Regisseur
Brad Silberling
Componist
James Horner 1953-2015
Acteur
Bill Pullman Christina Ricci
Taal
Engels
Uitgever
Universal Studios, © 2020
1 dvd-video
Oorspr. opname
1995
Speelduur
ca. 95 min.
Aantekening
25th anniversary edition Combinatie tekenfilm en speelfilm Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans
EAN
5053083218492

Besprekingen

De Amerikaanse familiefilm ‘Casper’ is het regiedebuut uit 1995 van Brad Silberling met in de hoofdrol topactrice Christina Ricci aan het begin van haar carrière. Het vriendelijke spookje Casper, dat bekend is uit tekenfilms uit de jaren vijftig, is tot leven gebracht door digitale animatie. Samen met zijn ooms Stretch, Stinkie en Fatso bewoont hij een 'spookhuis' waar ze de bewoners de stuipen op het lijf jagen. De nieuwe eigenares roept de hulp in van psycholoog James Harvey (Bill Pullman) om de spoken te verjagen. Harvey helpt geesten de oversteek te maken naar de dood en hoopt in contact te komen met zijn overleden vrouw. Zijn 13-jarige dochter Kathleen ‘Kat’ wordt op school als nieuweling gepest en is eenzaam. Casper, bij leven een 12-jarige jongen, wordt meteen verliefd op Kat en de twee sluiten vriendschap. Samen beleven ze allerlei avonturen, maar uiteindelijk komt Casper voor een moeilijke keuze. De sfeer van de film is grimmiger dan in de Harvey Comics en in de eerdere teken…Lees verder

Over Brad Silberling

Bradley Mitchell Silberling (Washington D.C., 8 september 1963) is een Amerikaanse televisieregisseur en filmregisseur. Hij is getrouwd met actrice Amy Brenneman met wie hij twee kinderen heeft, Charlotte Tucker (20 maart 2001) en Bodhi Russell (8 juni 2005).

Silberling studeerde aan de UCLA filmschool. Hij kreeg het voor elkaar om een carrière op te starten in de amusementsindustrie voordat hij zijn studie afrondde. In 1986 kreeg hij een baan als productieassistent voor een kindertelevisieprogramma. Vanaf daar groeide hij door tot regisseur van verschillende afleveringen van grote televisieseries en uiteindelijk tot regisseur van films.

Filmografie

Als regisseur

Televisiefilms en -series