Dvd
Engels

Jack the giant slayer

Bryan Singer (regisseur), John Ottman (componist), Nicholas Hoult (acteur)
De boerenzoon Jack gaat met de koning mee naar het land van de reuzen om prinses Isabelle te redden. Hij ontpopt zich tot een ware krijger.
Titel
Jack the giant slayer
Regisseur
Bryan Singer
Componist
John Ottman
Acteur
Nicholas Hoult Ewan McGregor
Taal
Engels
Parallelle titel
Jack le chasseur de géants
Uitgever
Warner Home Video, 2013
1 dvd-video
Speelduur
110 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Spaans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Spaans, Engels voor slechthorenden
EAN
5051888091906

Besprekingen

Amerikaanse fantasy-/avonturenfilm van regisseur Bryan Singer (X-Men; The usual suspects) met in de hoofdrollen Nicholas Hoult, Ewan McGregor en Eleanor Tomlinson. Het verhaal is gebaseerd op het bekende sprookje van Sjaak en de bonenstaak. Als bij de arme boerenzoon Jack per ongeluk een toverboon ontspruit onder zijn huis, schiet de bonenstaak de lucht in met daarmee prinses Isabel. De koning organiseert een reddingsexpeditie voor zijn dochter en Jack gaat mee, evenals de corrupte aanstaande echtgenoot van de prinses. Bovenaan de bonenstaak komen ze in het land van de reuzen waar ze spectaculaire avonturen beleven en Jack zich ontwikkelt tot een echte strijder. Deze 3D-film werd gemaakt met een budget van bijna 200 miljoen euro. Berend Jan Bockting (Volkskrant 21-3-'13) geeft 3 sterren (van 5) en vindt dat de film inderdaad spectaculair oogt maar schrijft ook. ’(...) Ambachtelijk spektakel is het, met te weinig vindingrijke momenten om meer te zijn dan een peperduur tussendoortje.' A…Lees verder

Over Bryan Singer

CC BY 2.0 - Foto van/door User [177] at flickr.com

Bryan Singer (New York, 17 september 1965) is een Amerikaanse filmregisseur.

Hoewel hij tot nu toe slechts tien films geregisseerd heeft, kan Singer al beschouwd worden als een van de grotere regisseurs in Hollywood. Dit komt mede dankzij het grote succes van de film The Usual Suspects (met Kevin Spacey). Latere bekendheid verwierf hij met blockbusters als X-Men, X2 en Superman Returns. In 2008 regisseerde hij het historisch drama Valkyrie waarbij naast Tom Cruise, Carice van Houten ook een van de rollen vertolkt.

Singer heeft een zoon met actrice Michelle Clunie.

In 2016 zou hij de film Bohemian Rhapsody regisseren, maar tijdens de productie werd hij ontslagen wegens nalatig gedrag. Hij werd daarom vervangen door Dexter Fletcher.

Singer is gedurende zijn carrière meerdere malen beschuldigd van seksueel misbruik.

Geregisseerde films

T…Lees verder op Wikipedia

Suggesties