Dvd
Engels

X-men : days of future past

Bryan Singer (regisseur), John Ottman (componist), Hugh Jackman (acteur)
De jacht op de mutanten is geopend en de X-Men uit de toekomst moeten nu samenwerken met de X-Men uit het verleden om de gebeurtenissen te voorkomen die geleid hebben tot een allesvernietigende oorlog.
Onderwerp
Superhelden
Titel
X-men : days of future past
Regisseur
Bryan Singer
Componist
John Ottman
Acteur
Hugh Jackman
Uniforme titel
X-men : days of future past
Taal
Engels
Uitgever
Twentieth Century Fox, © 2016
1 dvd-video
Oorspr. opname
2014
Speelduur
ca. 127 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels
EAN
8712626076162

Besprekingen

Sciencefiction-actiefilm uit 2014 van Bryan Singer, de zevende in de superheldenserie X-men*. Singer regisseerde ook de eerste twee delen (2010, 2003). Het verhaal begint in de toekomst waar de X-men bedreigd worden door robots, Sentinels, die hen willen uitroeien. James Logan alias Wolverine, is een van de X-men. Hij is geboren met een genetische toevoeging waardoor hij bovenmenselijke krachten bezit. Hij heeft vervaarlijke wolvenklauwen en de mogelijkheid van elke verwonding te genezen. Wolverine wordt door een aantal andere mutanten teruggestuurd naar het jaar 1973 om de opkomst van de Sentinels te verhinderen. Hugh Jackman is voor de zevende keer te zien als Wolverine, verder onder meer Patrick Stewart, James McAvoy en Anna Paquin. Coen van Zwol (NRC 21-5-'14): 'De X-Men zijn de meest amoureuze, melodramatische superhelden uit de stal van striphuis Marvel. (...) Days of Future Past is degelijk vakwerk, met de pathos, gewichtloze esthetiek en stoomwalsmuziek die bij het genre hor…Lees verder

Over Bryan Singer

CC BY 2.0 - Foto van/door User [177] at flickr.com

Bryan Singer (New York, 17 september 1965) is een Amerikaanse filmregisseur.

Hoewel hij tot nu toe slechts tien films geregisseerd heeft, kan Singer al beschouwd worden als een van de grotere regisseurs in Hollywood. Dit komt mede dankzij het grote succes van de film The Usual Suspects (met Kevin Spacey). Latere bekendheid verwierf hij met blockbusters als X-Men, X2 en Superman Returns. In 2008 regisseerde hij het historisch drama Valkyrie waarbij naast Tom Cruise, Carice van Houten ook een van de rollen vertolkt.

Singer heeft een zoon met actrice Michelle Clunie.

In 2016 zou hij de film Bohemian Rhapsody regisseren, maar tijdens de productie werd hij ontslagen wegens nalatig gedrag. Hij werd daarom vervangen door Dexter Fletcher.

Singer is gedurende zijn carrière meerdere malen beschuldigd van seksueel misbruik.

Geregisseerde films

T…Lees verder op Wikipedia