Dvd
Engels

Midsomer murders. Seizoen 15, Deel 1

Caroline Graham (naar het werk van), Jim Parker (componist), Neil Dudgeon (acteur)
Hoofdinspecteur John Barnaby en zijn medewerkers onderzoeken moorden in het pittoreske graafschap Midsomer.
Bevat
Disc 1 The dark rider
Disc 2 Murder of innocence
Disc 3 Death and the divas
Titel
Midsomer murders. Seizoen 15, Deel 1
Naar het werk van
Caroline Graham
Componist
Jim Parker
Acteur
Neil Dudgeon Jason Hughes
Taal
Engels
Uitgever
All3media, 2012
3 dvd-video's
Oorspr. opname
2012-2013
Speelduur
ca. 315 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands Personages gebaseerd op de detectiveromans van Caroline Graham
EAN
5412012161788

Besprekingen

Box met de eerste drie afleveringen van seizoen 15 (2012-2013) van de Britse detectiveserie 'Midsomer murders'. De bedachtzame en beleefde John Barnaby (Neil Dudgeon) is de opvolger van zijn neef Tom Barnaby (John Nettles), die vele jaren hoofdinspecteur was in het (fictieve) graafschap Midsomer. Inmiddels heeft John samen met zijn trouwe assistent, sergeant Ben Jones (Jason Hughes) al de nodige misdrijven opgelost. In 'The dark rider' maakt de oude aristocraat Bentham DeQuetteville een dodelijke val van het dak van zijn landhuis. Zijn familie lijkt zich drukker te maken over een naderend historisch spektakel dan om de dood van hun familielid. In 'Murder of innocence' is een advocaat het slachtoffer, in 'Death and the divas' doet de moord op een journalist denken aan een griezelfilm uit de jaren 1960, waarin een inwoonster van Midsomer de hoofdrol speelde. Als extra een terugblik van de medewerkers op het maken van deze aflevering. Uitgezonden door de KRO.

Over Caroline Graham

Caroline Graham (17 juli 1931, Nuneaton) is een Engels toneelschrijver, scenarioschrijver en auteur. Ze studeerde aan de Open University en aan de Universiteit van Birmingham. Ze publiceerde haar eerste boek in 1982 onder de titel Fire Dance.

Graham is het meest bekend geworden vanwege haar misdaadserie Chief Inspector Barnaby, ook bekend van de televisieserie Midsomer Murders. Het eerste boek in de serie, The Killings at Badger's Drift, werd in 1988 gepubliceerd en wordt genoemd als een van de Top 100 Crime Novels of All Time. Sindsdien heeft ze nog zes andere boeken in de serie geschreven, het laatste in 2004. De eerste vijf Inspector Barnaby-boeken zijn tevens de eerste vijf afleveringen van Midsomer Murders.

Bibliografie

  • 1982 - Fire Dance
  • 1984 - The Envy of the Stranger
  • 1990 - Murder at Madingley Grange

Lees verder op Wikipedia

Suggesties