Dvd
Engels

Midsomer murders. Seizoen 17

Caroline Graham (naar het werk van), Jim Parker (componist), Neil Dudgeon (acteur)
Hoofdinspecteur John Barnaby en zijn medewerkers onderzoeken moorden in het pittoreske graafschap Midsomer.
Titel
Midsomer murders. Seizoen 17
Naar het werk van
Caroline Graham
Componist
Jim Parker
Acteur
Neil Dudgeon Gwilym Lee
Taal
Engels
Uitgever
All3media, [2020]
4 dvd-video's
Oorspr. opname
2015
Speelduur
ca. 6 uur 40 minuten
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands Personages gebaseerd op de detectiveromans van Caroline Graham
EAN
5407006500896

Besprekingen

Britse detectiveserie (1997-), met verhalen in de geest van de romans van Caroline Graham, over de aimabele en bedachtzame inspecteur Barnaby (Neil Dudgeon) en zijn vrouw (Fiona Dolman) in het pittoreske graafschap Midsomer. In seizoen 17 (2015) wordt Barnaby wederom geassisteerd door DS Charlie Nelson (Gwilym Lee). Seizoen 17 bevat 4 afleveringen. In aflevering 1 (The dagger club) wordt een kunstenares geëlektrocuteerd kort nadat ze ontdekt dat er in haar huis is ingebroken (beoordeling IMDb: 7,3). In aflevering 2 (Murder by magic) wordt tijdens de magische show van een beroemde illusionist de eigenaresse van een café doodgedrukt door een gigantische doos van perspex (beoordeling IMDb: 7,5). Als in aflevering 3 (The ballad of Midsummer County) de organisator van een folkfestival aankondigt dat hij het festival wil verplaatsen naar een plek dichter bij Londen wordt hij kort daarna dood aangetroffen (beoordeling IMDb: 7,6). Als in aflevering 4 (A vintage murder) de gasten op een proeve…Lees verder

Over Caroline Graham

Caroline Graham (17 juli 1931, Nuneaton) is een Engels toneelschrijver, scenarioschrijver en auteur. Ze studeerde aan de Open University en aan de Universiteit van Birmingham. Ze publiceerde haar eerste boek in 1982 onder de titel Fire Dance.

Graham is het meest bekend geworden vanwege haar misdaadserie Chief Inspector Barnaby, ook bekend van de televisieserie Midsomer Murders. Het eerste boek in de serie, The Killings at Badger's Drift, werd in 1988 gepubliceerd en wordt genoemd als een van de Top 100 Crime Novels of All Time. Sindsdien heeft ze nog zes andere boeken in de serie geschreven, het laatste in 2004. De eerste vijf Inspector Barnaby-boeken zijn tevens de eerste vijf afleveringen van Midsomer Murders.

Bibliografie

  • 1982 - Fire Dance
  • 1984 - The Envy of the Stranger
  • 1990 - Murder at Madingley Grange

Lees verder op Wikipedia

Suggesties