Dvd
Engels

Midsomer murders. Seizoen 18, Deel 2

Caroline Graham (naar het werk van), Jim Parker (componist), Neil Dudgeon (acteur)
Hoofdinspecteur John Barnaby en zijn medewerkers onderzoeken moorden in het pittoreske graafschap Midsomer.
Titel
Midsomer murders. Seizoen 18, Deel 2
Naar het werk van
Caroline Graham
Componist
Jim Parker
Acteur
Neil Dudgeon Gwilym Lee Fiona Dolman
Taal
Engels
Uitgever
Eic, © 2016
3 dvd-video's
Oorspr. opname
2016
Speelduur
ca. 270 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands Personages gebaseerd op de detectiveromans van Caroline Graham
EAN
5412012169500

Besprekingen

Box met de laatste drie afleveringen van seizoen 18 (2016) van de Britse detectiveserie 'Midsomer murders'. De bedachtzame en beleefde John Barnaby (Neil Dudgeon) is de opvolger van zijn neef Tom Barnaby (John Nettles), die vele jaren hoofdinspecteur was in het (fictieve) graafschap Midsomer. Ook John heeft intussen al de nodige vaak bizarre moorden opgelost. DS Ben Jones, de trouwe assistent van Barnaby, is opgevolgd door DS Charlie Nelson (Gwilym Lee), een nieuweling in het team. In de zaak 'A dying art' wordt kort voor de opening van een beeldenpark in het dorpje Angel’s Rise een moord gepleegd. Verder een moordzaak die te maken heeft met een archeologische opgraving en de verdachte dood van de eigenaar van een hippisch centrum. Uitgezonden door de KRO.

Over Caroline Graham

Caroline Graham (17 juli 1931, Nuneaton) is een Engels toneelschrijver, scenarioschrijver en auteur. Ze studeerde aan de Open University en aan de Universiteit van Birmingham. Ze publiceerde haar eerste boek in 1982 onder de titel Fire Dance.

Graham is het meest bekend geworden vanwege haar misdaadserie Chief Inspector Barnaby, ook bekend van de televisieserie Midsomer Murders. Het eerste boek in de serie, The Killings at Badger's Drift, werd in 1988 gepubliceerd en wordt genoemd als een van de Top 100 Crime Novels of All Time. Sindsdien heeft ze nog zes andere boeken in de serie geschreven, het laatste in 2004. De eerste vijf Inspector Barnaby-boeken zijn tevens de eerste vijf afleveringen van Midsomer Murders.

Bibliografie

  • 1982 - Fire Dance
  • 1984 - The Envy of the Stranger
  • 1990 - Murder at Madingley Grange

Lees verder op Wikipedia

Suggesties