Dvd
Engels

Midsomer murders. Seizoen 19, Deel 1

Caroline Graham (naar het werk van), Jim Parker (componist), Neil Dudgeon (acteur)
Hoofdinspecteur John Barnaby en zijn medewerkers onderzoeken moorden in het pittoreske graafschap Midsomer.
Extra onderwerp
2018
Titel
Midsomer murders. Seizoen 19, Deel 1
Naar het werk van
Caroline Graham
Componist
Jim Parker
Acteur
Neil Dudgeon Nick Hendrix Fiona Dolman
Taal
Engels
Uitgever
All3media, © 2019
3 dvd-video's
Oorspr. opname
2018
Speelduur
ca. 300 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands Personages gebaseerd op de detectiveromans van Caroline Graham
EAN
5407006500629

Besprekingen

Box met de eerste drie afleveringen van seizoen 19 (2016/2017) van de Britse detectiveserie 'Midsomer murders', die zich afspeelt in het fictieve graafschap Midsomer. Met hoofdinspecteur John Barnaby (Neil Dudgeon), zijn vrouw Sarah (Fiona Dolman), zijn assistent Jamie Winter (Nick Hendrix) en pathologe Fleur Perkins (Annette Badland). In ‘The village that rose from the dead’ gaat het over de toekomst van een klein dorpje: moet het een ecodorp worden, moeten er luxueuze villa’s worden gebouwd of moet het een levend museum worden? Maar op de avond voordat de beslissing valt, vindt er een moord plaats. In ‘Crime and punishment’ gaat het om een dorpje waar een burgerwacht over de veiligheid waakt, totdat een van de leden, een slager, dood in zijn eigen koelcel wordt gevonden. In ‘Last man out’ dreigt een nieuwe vorm van cricket een oude traditie te verstoten en dan sterft tijdens een toernooi ook nog eens een van de topspelers. Uitgezonden door de KRO. Beoordeling IMDb per aflevering: 7,…Lees verder

Over Caroline Graham

Caroline Graham (17 juli 1931, Nuneaton) is een Engels toneelschrijver, scenarioschrijver en auteur. Ze studeerde aan de Open University en aan de Universiteit van Birmingham. Ze publiceerde haar eerste boek in 1982 onder de titel Fire Dance.

Graham is het meest bekend geworden vanwege haar misdaadserie Chief Inspector Barnaby, ook bekend van de televisieserie Midsomer Murders. Het eerste boek in de serie, The Killings at Badger's Drift, werd in 1988 gepubliceerd en wordt genoemd als een van de Top 100 Crime Novels of All Time. Sindsdien heeft ze nog zes andere boeken in de serie geschreven, het laatste in 2004. De eerste vijf Inspector Barnaby-boeken zijn tevens de eerste vijf afleveringen van Midsomer Murders.

Bibliografie

  • 1982 - Fire Dance
  • 1984 - The Envy of the Stranger
  • 1990 - Murder at Madingley Grange

Lees verder op Wikipedia

Suggesties