Dvd
Engels

Midsomer murders. Seizoen 19, Deel 2

Caroline Graham (naar het werk van), Jim Parker (componist), Neil Dudgeon (acteur)
Hoofdinspecteur John Barnaby en zijn medewerkers onderzoeken moorden in het pittoreske graafschap Midsomer.
Bevat
DVD 1 Red in tooth and claw
DVD 2 Death by persuasion
DVD 3 The curse of the ninth
Extra onderwerp
2019
Titel
Midsomer murders. Seizoen 19, Deel 2
Naar het werk van
Caroline Graham
Componist
Jim Parker
Acteur
Neil Dudgeon Nick Hendrix Fiona Dolman
Taal
Engels
Uitgever
All3media, © 2019
3 dvd-video's
Oorspr. opname
2019
Speelduur
ca. 300 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands Personages gebaseerd op de detectiveromans van Caroline Graham
EAN
5407006500636

Besprekingen

Box met de laatste drie afleveringen van seizoen 19 (2017/2018) van de Britse detectiveserie 'Midsomer murders', die zich afspeelt in het fictieve graafschap Midsomer. Met hoofdinspecteur John Barnaby (Neil Dudgeon), zijn vrouw Sarah (Fiona Dolman), zijn assistent Jamie Winter (Nick Hendrix) en pathologe Fleur Perkins (Annette Badlan). In ‘Red in tooth and claw’ opent een makelaar ’s nachts de kooien van de lokale dierenwinkel. ’s Morgens wordt hij dood gevonden, omringd door ontsnapte konijnen. In ‘Death by persuasion’ gaat een vrouw er tijdens een Jane Austen weekend stiekem in haar klederdracht vandoor, maar ze wordt gevolgd door een drone en neergestoken door een belager. In ‘The curse of the Ninth’ wordt op een jaarlijks festival voor klassieke muziek de winnaar vermoord en een kostbare viool gestolen. Uitgezonden door de KRO. Beoordeling IMDb per aflevering: 7,3 – 7,0 – 7,3.

Over Caroline Graham

Caroline Graham (17 juli 1931, Nuneaton) is een Engels toneelschrijver, scenarioschrijver en auteur. Ze studeerde aan de Open University en aan de Universiteit van Birmingham. Ze publiceerde haar eerste boek in 1982 onder de titel Fire Dance.

Graham is het meest bekend geworden vanwege haar misdaadserie Chief Inspector Barnaby, ook bekend van de televisieserie Midsomer Murders. Het eerste boek in de serie, The Killings at Badger's Drift, werd in 1988 gepubliceerd en wordt genoemd als een van de Top 100 Crime Novels of All Time. Sindsdien heeft ze nog zes andere boeken in de serie geschreven, het laatste in 2004. De eerste vijf Inspector Barnaby-boeken zijn tevens de eerste vijf afleveringen van Midsomer Murders.

Bibliografie

  • 1982 - Fire Dance
  • 1984 - The Envy of the Stranger
  • 1990 - Murder at Madingley Grange

Lees verder op Wikipedia

Suggesties