Dvd
Engels

Midsomer murders. Seizoen 20, Deel 2

Caroline Graham (naar het werk van), Jim Parker (componist), Neil Dudgeon (acteur)
Hoofdinspecteur John Barnaby en zijn medewerkers onderzoeken moorden in het pittoreske graafschap Midsomer.
Bevat
DVD 1 The lions of Causton
DVD 2 Till death do us part
DVD 3 Send in the clowns
Titel
Midsomer murders. Seizoen 20, Deel 2
Naar het werk van
Caroline Graham
Componist
Jim Parker
Acteur
Neil Dudgeon Nick Hendrix Fiona Dolman
Taal
Engels
Uitgever
All3media, [2020]
3 dvd-video's
Oorspr. opname
2019
Speelduur
ca. 300 min.
Aantekening
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld Personages gebaseerd op de detectiveromans van Caroline Graham 2018-2019
EAN
5407006500933

Besprekingen

Box met de tweede en laatste drie dubbele afleveringen van seizoen 20 (2019-2020) van de Britse detectiveserie 'Midsomer murders', die zich afspeelt in het fictieve graafschap Midsomer. Met hoofdinspecteur John Barnaby (Neil Dudgeon), zijn vrouw Sarah (Fiona Dolman), zijn assistent Jamie Winter (Nick Hendrix) en pathologe Fleur Perkins (Annette Badlan). In aflevering 4 (The lions of Causton) herbeleeft Barnaby zijn sportieve gloriedagen als er een sterfgeval is bij de rugbyclub. Bij zijn onderzoek stuit hij op oude rancunes, nieuwe romances en ambachtelijke chocolade (beoordeling IMDb: 7,2). In aflevering 5 (Till death do us part) wordt Barnaby door zijn vrouw meegenomen naar een bruiloft en komt hij op het spoor van een moordenaar die het op lokale bruidjes heeft voorzien (beoordeling IMDb: 7,5). In aflevering 6 (Send in the clowns) brengt de komst van een circus een serie gruwelijke voorvallen op gang, van sinistere clowns, dreigbrieven tot dodelijke circusacts (beoordeling IMDb: 6…Lees verder

Over Caroline Graham

Caroline Graham (17 juli 1931, Nuneaton) is een Engels toneelschrijver, scenarioschrijver en auteur. Ze studeerde aan de Open University en aan de Universiteit van Birmingham. Ze publiceerde haar eerste boek in 1982 onder de titel Fire Dance.

Graham is het meest bekend geworden vanwege haar misdaadserie Chief Inspector Barnaby, ook bekend van de televisieserie Midsomer Murders. Het eerste boek in de serie, The Killings at Badger's Drift, werd in 1988 gepubliceerd en wordt genoemd als een van de Top 100 Crime Novels of All Time. Sindsdien heeft ze nog zes andere boeken in de serie geschreven, het laatste in 2004. De eerste vijf Inspector Barnaby-boeken zijn tevens de eerste vijf afleveringen van Midsomer Murders.

Bibliografie

  • 1982 - Fire Dance
  • 1984 - The Envy of the Stranger
  • 1990 - Murder at Madingley Grange

Lees verder op Wikipedia

Suggesties