Boek
Nederlands

Achter de wolken

Catherine Cookson (auteur), Annet Mons (vertaler)
Na een ongelukkig huwelijk is Maisie getrouwd met de liefdevolle Nardy die haar eerste boek publiceerde.
Titel
Achter de wolken
Auteur
Catherine Cookson
Vertaler
Annet Mons
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Goodbye Hamilton
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2019
302 p.
ISBN
9789022566657 (hardback)

Besprekingen

Niet afzonderlijk te lezen tweede deel van de ‘Maisie-trilogie’ (deel 1: ‘Een vriend voor het leven’*). Het verhaal begint waar het vorige stopte. Maisie is na een vreselijk huwelijk met Howard net getrouwd met de liefdevolle Nardy. Hij is degene die Maisies eerste boek publiceerde waarin haar denkbeeldige paard Hamilton een belangrijke rol speelt. Het is een bestseller. Dit tot grote afgunst van haar ex. Hij doet er dan ook alles aan om Maisies leven alsnog te ruïneren. Het verhaal schetst een realistisch beeld van het Engeland in de jaren ’80 van de twintigste eeuw. Zowel van het eenvoudige plaatsje met haar inwoners in het noorden, waar Maisie opgroeide, als het chiquere Londen waar Maisie nu woont. Ook Hamilton speelt weer een rol. Dit boek verscheen al in 1984 en is goed vertaald. Catherine Cookson (1906-1998) begon te schrijven op haar 44e en groeide uit tot een van de meest gelezen schrijvers van romantische boeken.

Over Catherine Cookson

Catherine Cookson (Tyne Dock, County Durham, 27 juni 1906 - Newcastle-upon-Tyne, 11 juni 1998), geboren als Kate McMullen, was een Engelse schrijfster met een oeuvre van over de 100 titels. Zij schreef ook onder de pseudoniemen Catherine Marchant en Katie McMullen. Een aantal van haar boeken werd uitgegeven in de Zwarte Beertjes-reeks van A.W. Bruna Uitgevers in Utrecht.

Cookson werd opgevoed door haar grootmoeder. Geboren in armoede verkeerde ze lang in de mening dat haar biologische moeder haar oudere zus was. Cookson begon pas op latere leeftijd te schrijven - ruim na haar veertigste. Ze is twee decennia lang, tot 2004, de meest uitgeleende auteur geweest in Engelse bibliotheken. Van haar boeken zijn meer dan honderd miljoen exemplaren verkocht en ze zijn in meer dan twintig talen vertaald. Deze populariteit staat in tegenstelling tot de mening van de meeste literaire critici over haar werk.

BibliografieLees verder op Wikipedia

Suggesties