Boek
Nederlands
Een in de Tweede Wereldoorlog blind geworden kapitein moet samen met zijn vriendin een nieuwe toekomst opbouwen, daarbij gesteund en gehinderd door mensen uit hun omgeving.
Titel
In elkaars armen
Auteur
Catherine Cookson
Vertaler
Annet Mons
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
A house divided
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2017
414 p.
ISBN
9789022566633 (hardback)

Besprekingen

De Engelse kapitein Matthew Wallingham keert als held terug uit de Tweede Wereldoorlog. Door een granaatontploffing blind geworden werd hij in het ziekenhuis onder anderen verzorgd door zuster Elizabeth (Liz) Duckworth die zijn reddende engel werd. De liefde tussen hen bloeit op maar Liz moet eerst nog van de door haar afgewezen verloofde af zien te komen die alles op alles zet om haar terug te krijgen. De invaliditeit van Matthew brengt ook spanningen in zijn familie; spanningen die om oplossingen vragen op een landgoed waar sociale veranderingen langzaam op gang komen. Een wat traag op gang komend, voorspelbaar verhaal, oorspronkelijk verschenen in 1999 en zeker niet het beste boek van de Engelse schrijfster (1906-1998) maar dat zal voor de grote groep vaste lezers van de auteur niet veel uitmaken. Kleine druk.

Over Catherine Cookson

Catherine Cookson (Tyne Dock, County Durham, 27 juni 1906 - Newcastle-upon-Tyne, 11 juni 1998), geboren als Kate McMullen, was een Engelse schrijfster met een oeuvre van over de 100 titels. Zij schreef ook onder de pseudoniemen Catherine Marchant en Katie McMullen. Een aantal van haar boeken werd uitgegeven in de Zwarte Beertjes-reeks van A.W. Bruna Uitgevers in Utrecht.

Cookson werd opgevoed door haar grootmoeder. Geboren in armoede verkeerde ze lang in de mening dat haar biologische moeder haar oudere zus was. Cookson begon pas op latere leeftijd te schrijven - ruim na haar veertigste. Ze is twee decennia lang, tot 2004, de meest uitgeleende auteur geweest in Engelse bibliotheken. Van haar boeken zijn meer dan honderd miljoen exemplaren verkocht en ze zijn in meer dan twintig talen vertaald. Deze populariteit staat in tegenstelling tot de mening van de meeste literaire critici over haar werk.

BibliografieLees verder op Wikipedia

Suggesties