De aarde wordt aangevallen door buitenaardse wezens die de vorm hebben aangenomen van videogames uit het begin van de jaren tachtig. De regering roept de hulp in van voormalige videogamekampioenen.
Onderwerp
Games
Taal
Engels
Uitgever
Columbia Pictures, 2015
1 dvd-video
Oorspr. opname
2015
Speelduur
101 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Arabisch, Spaans, Nederlands, Frans, Italiaans, Catalaans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Arabisch, Frans, Italiaans, Spaans Gebaseerd op de kortfilm Pixels van Patrick Jean
EAN
8712609646245

Besprekingen

Komische film uit 2015 met onder meer Adam Sandler, Kevin James en Peter Dinklage (Game of thrones). Als de NASA in de jaren '80 een capsule met videospelletjes de ruimte in schiet, interpreteren de aliens dat als een oorlogsverklaring. Dertig jaar later vallen ze de aarde aan met gigantische uitvoeringen van diezelfde videospelletjes zoals Donkey Kong, Centipede en Pacman. Alles wat de gele reuzehapper aanraakt, verandert in pixels. De nerds van toen moeten nu, met hun fenomenale spelervaring, de aarde zien te redden. Jos van den Burg (Parool 19-8-'15) noemt het 'hopeloze nonhumor' en vindt het 'deprimerend dat de 88 miljoen dollar kostende film, die we toch het liefst in een hoop pixels zien veranderen, inmiddels al het dubbele heeft opgebracht'. Hij geeft 1 ster. André Waardenburg (NRC 19-8- '15) heeft er 2 sterren voor over: 'Het begin is leuk, na een uur is de rek er flink uit. En dan moet je nog veertig minuten.'

Over Chris Columbus

CC BY 3.0 - Foto van/door Nightscream

Chris Joseph Columbus (Spangler (Pennsylvania), 10 september 1958) is een Amerikaans filmproducent, -regisseur en scenarioschrijver.

Levensloop

Columbus doorliep de Warren JFK High School in Warren, Ohio, waarna hij begon als scenarioschrijver bij Steven Spielbergs Amblin Productions. Hiervoor schreef hij Gremlins (1984), The Goonies (1985) en Young Sherlock Holmes (1985). Hij bedacht en schreef de eerste aflevering van de animatieserie Galaxy High (1986-1987). Zijn debuut als regisseur maakte hij met de tienerkomedie Adventures in Babysitting (1987). Enorm succes behaalde hij met de eerste Home Alone film uit 1990 met Macaulay Culkin in de hoofdrol.

Zijn latere regisseerwerk omvat onder andere Mrs. Doubtfire (1993), Bicentennial Man (1999), de eerste twee Harry Potter films en Rent (2005), een remake van de populaire Broadway musical.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties