De belevenissen van vier single vrouwen in New York die moeite hebben met het onderhouden van hun relaties.
Extra onderwerp
Genre Komedie (film)
Titel
How to be single
Regisseur
Christian Ditter
Naar het werk van
Liz Tuccillo
Componist
Fil Eisler
Acteur
Dakota Johnson Rebel Wilson Alison Brie Leslie Mann
Taal
Engels
Parallelle titel
Célibataire, mode d'emploi
Uitgever
Warner Home Video, 2016
1 dvd-video
Oorspr. opname
2016
Speelduur
105 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Grieks, Engels en Italiaans voor slechthorenden
EAN
5051888220801

Besprekingen

Amerikaanse komedie (2016) van Christian Ditter over vier alleenstaande vrouwen in New York (o.a. Dakota Johnson en Rebel Wilson), die maar wat aanrommelen met nieuwe liefdes en one-nightstands. Te zien als Sex in the city voor een nieuwe generatie met veel pikanterietjes en vileine conversatie. De film loopt niet volgens de Hollywoodformule waar de ware liefde aan het eind van de film een voldongen feit is, ook is het verhaal veel minder strak opgebouwd. 'De poging om een vrouwenpubliek te laten zien dat de wereld zich niet aan Hollywoodwetten houdt, stemt gelukkig', schrijft de redactie van de Volkskrant (11-2-'16) en geeft 3 sterren. 'Rebel Wilson (Pitch perfect) zorgt we wel dat u bij de les blijft', zegt Eric le Duc (Telegraaf 11-2-'16), 'als levenslustige natuurkracht wervelt zij door deze romkom, de ene geestige oneliner na de ander uitspuwend.' Hij geeft ook 3 sterren.

Over Christian Ditter

Christian Ditter (Gießen, 9 maart 1977) is een Duitse regisseur van films, series en reclamespotjes. Hij is onder meer bekend door zijn werk aan de films Love, Rosie en How to Be Single en de televisieserie Turks voor beginners.

Jonge jaren

Ditter ging naar het Evangelisch Stiftisches Gymnasium Gütersloh. In 1997-1998 studeerde hij toegepaste culturele studies naan de Leuphana Universiteit in Lüneburg. Daarna studeerde hij aan de Hogeschool voor televisie en film München van 1998 tot 2006, waar hij zich richtte op het regisseren.

Carrière

Ditters kortfilms Enchanted (2000) en Grounded (2003) wonnen meerdere prijzen op internationale filmfestivals. Zijn debuutfilm Frans voor beginners kwam in de bioscoop in 2006. Vervolgens regisseerde hij de serie Turks voor beginners, die de Adolf Grimme-prijs won.

Lees verder op Wikipedia