Dvd
Engels

Spiral : from the legacy of Saw

Darren Lynn Bousman (regisseur), Chris Rock (acteur), Samuel L. Jackson (acteur)
Twee rechercheurs onderzoeken een reeks sadistische moorden, waarbij de slachtoffers allemaal politiemensen blijken te zijn.
Extra onderwerp
Speelfilms ; griezelfilms
Titel
Spiral : from the legacy of Saw
Regisseur
Darren Lynn Bousman
Acteur
Chris Rock 1965- Samuel L. Jackson Max Minghella Marisol Nichols
Taal
Engels
Uitgever
Belga Home Video, ©2021
1 dvd-video
Oorspr. opname
2021
Speelduur
ca. 89 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels voor slechthorenden
EAN
5412370848703

Besprekingen

Amerikaanse horror (2021) van Darren Lynn Bousman (Saw II), een spin-off van de Saw-filmreeks. Met Chris Rock (Grown ups, 2 Days in New York), Samuel L. Jackson (The hateful eight, Pulp fiction), Max Minghella (The handmaid’s tale) en Marisol Nichols (24). Een sadistisch genie pleegt vanuit een geheel eigen kijk op gerechtigheid een reeks gruwelijke moorden. Twee rechercheurs worden op de zaak gezet en ontdekken dat de slachtoffers allemaal politiemensen zijn. Beoordeling IMDb: 5.3. Gudo Tienhooven (AD 10-6-’21): '‘Frisse’ nieuwe Saw blijkt wassen neus (…) Het is vakkundig gemaakt allemaal en bij tijd en wijlen nog best spannend, maar een gewaagde nieuwe koers vaart deze nieuwe Saw beslist niet’ (2 sterren). Frank Heinen (Cinemagazine 6-10-‘21): ‘zeker niet de slechtste Saw-film, maar de brille en inventiviteit van het origineel ontbreken. Liefhebbers van het genre en de franchise zullen zich niet vervelen, maar (…) de rek is er inmiddels wel een beetje uit’ (3 sterren). Dax (moviepul…Lees verder

Over Darren Lynn Bousman

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door CyberGhostface

Darren Lynn Bousman (Overland Park, 11 januari 1979) is een Amerikaans filmregisseur, -producent en scenarioschrijver.

Bousman is voornamelijk bekend van zijn regisseurswerk in het genre horror, waaronder vier films uit de Saw-reeks: Saw II, Saw III, Saw IV en Spiral: From the Book of Saw. Hij regisseerde ook de Gothic- opera horrorfilm Repo! The Genetic Opera, evenals de horrorfilm 11-11-11. Hij won in 2016 een Saturn Award voor beste uitgifte op dvd voor de film Tales of Halloween.

Bousman werd geboren in Overland Park in de staat Kansas, de zoon van Nancy en Lynn Bousman. Hij ging naar de middelbare school aan de Shawnee Mission North High School in Overland Park en studeerde film aan de Full Sail University in Winter Park, Florida, waar hij afstudeerde in 2000. Hij werd in 2011 opgenomen in de Full Sail University Hall of Fame. Bousman woont in Los Angeles met zijn vrouw en twee kinderen.

<…Lees verder op Wikipedia