Boek
Nederlands

De zevende dag

David Ellis (auteur)
Een officier van justitie vraagt zich af of de man die vijftien jaar eerder is veroordeeld voor de moord op een aantal jonge vrouwen, wel de dader was.
Titel
De zevende dag
Auteur
David Ellis 1967-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Eye of the beholder
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2008
447 p.
ISBN
9789044321296

Besprekingen

David Ellis heeft een advocatenpraktijk in Chicago en werkt als politiek adviseur in Springfield, Verenigde Staten. Met zijn eerste boek De voyeur (2002) won hij de Edgar Award voor het beste thrillerdebuut. Sindsdien is hij steeds succesvoller geworden. Hij schreef Het oordeel, De aanklacht en In het gezelschap van leugenaars. Advocaten, rechtbanken, politieagenten en misdaden figureren als vaste elementen in zijn verhalen. Sommige personages en situaties keren in verschillende boeken terug. Zo keert het hoofdpersonage uit Het oordeel, Shelly Trotter, hier terug als vriendin van Paul.

De zevende dag gaat over een advocaat, die door op dezelfde wijze te redeneren als een seriemoordenaar, zijn eigen vel en dat van zijn geliefden probeert te redden. In juli 1989 worden in de aula van een universiteit de verminkte lichamen van zes jonge vrouwen aangetroffen. De moorden vertonen overeenkomsten met de groteske songteksten van een punkband. V…Lees verder
In 1989 levert het oplossen van de moorden op een aantal jonge vrouwen officier van justitie Paul Riley veel roem. Vijftien jaar later wordt hij weer geconfronteerd met moordpartijen die veel lijken op de moorden uit 1989. Riley begint te twijfelen of de juiste dader is geëxecuteerd en gaat zelf op onderzoek uit. Dit spannende boek komt wat langzaam op gang; als ook al snel de dader bekend is, lijkt het nog een hele kluif te worden. Maar dan ontwikkelt het verhaal zich op zo'n manier dat je meegezogen wordt in een maalstroom van onverwachte gebeurtenissen die eindigen in een zeer verrassend plot. Na even doorgezet te hebben, zullen de liefhebbers smullen van dit knap geconstrueerde verhaal dat goed te volgen is, sympathieke hoofdpersonen kent en dat je geboeid houdt tot de laatste zin. Normale druk.