In 1926 spoelt er op een eiland voor de Australische kust een roeiboot aan met een dode man en een levende baby. Een kinderloos echtpaar ontfermt zich over de baby en besluit haar als hun eigen dochter op te voeden.
Titel
The light between oceans / written and directed by Derek Cianfrance
Regisseur
Derek Cianfrance
Componist
Alexandre Desplat 1961-
Acteur
Michael Fassbender Alicia Vikander Rachel Weisz
Naar het werk van
M.L. Stedman
Taal
Engels
Uitgever
Entertainment One, © 2017
1 dvd-video
Oorspr. opname
2016
Speelduur
ca. 127 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels voor slechthorenden
EAN
8713045248321
mooov

Besprekingen

Melodrama van Derek Cianfrance (The place beyond the pines; Blue Valentine) naar de roman van M.L. Stedman.* In de hoofdrollen zien we Michael Fassbender (X-men) en Alicia Vikander (Jason Bourne). In de jaren twintig wonen vuurtorenwachter Tom Sherbourne en zijn vrouw Isabelle op Janus, een verder onbewoond eiland voor de kust van West-Australië. Tot hun verdriet kunnen ze geen kinderen krijgen. Wanneer een roeiboot aanspoelt met daarin een dode man en een levende, pasgeboren baby overtuigt Isabelle haar man om de baby als hun eigen dochter op te voeden. Wanneer ze drie jaar later op het vasteland in contact komen met de biologische familie van het kind, leidt dit tot grote spanningen. De recensenten geven tussen de 2 1/2 en 4 sterren. André Waardenburg (NRC 8-11-'16) ziet 'schitterende locaties, sensitieve en charismatische acteurs, een fraaie aankleding en een goede cameraman' maar vindt dat het melodrama hem 'betrekkelijk koud' laat. Floortje Smit (Volkskrant 10-11-'16) schrijft da…Lees verder

Over Derek Cianfrance

CC BY 2.0 - Foto van/door Nick Step

Derek Cianfrance (Lakewood, januari 1974) is een Amerikaanse filmregisseur, cameraman en scenarioschrijver.

Carrière

Derek Cianfrance werd in 1974 geboren in Lakewood en volgde filmstudies aan de Universiteit van Colorado. Op 23-jarige leeftijd maakte hij zijn filmdebuut met Brother Tied (1998), dat hij zelf schreef, regisseerde, filmde en monteerde.

In de daaropvolgende jaren regisseerde Cianfrance verschillende tv-documentaires, waaronder een docu over rapper Sean Combs. In 2003 was hij ook de cameraman van de lowbudget-actiefilm Streets of Legend.

In 2010 schreef en regisseerde Cianfrance met Blue Valentine zijn tweede film. De hoofdrollen in het romantisch drama werden vertolkt door Ryan Gosling en Michelle Williams, die voor haar vertolking beloond werd met een Oscar-nominatie. Enkele jaren later werkte hij met Gosling ook samen aan het misdaaddrama The Plac…Lees verder op Wikipedia

Suggesties