Dvd
Engels
Titel
Season of the witch
Regisseur
Dominic Sena
Componist
Atli Örvarsson
Acteur
Nicolas Cage Ron Perlman Stephen Graham 1973- Claire Foy
Taal
Engels
Parallelle titel
Le dernier des templiers
Uitgever
A Film, 2011
1 dvd-video
Oorspr. opname
2011
Speelduur
91 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
8716777931042

Besprekingen

Een actie-avonturenfilm uit 2010 van Dominic Sena (Swordfish; Gone in sixty seconds) met Nicolas Cage (Drive angry 3D), Ron Perlman (Hellboy) en Claire Foy. In de veertiende eeuw deserteren twee bevriende kruisridders en zien bij terugkomst in Europa dat overal de Zwarte Dood heerst. De twee krijgen de opdracht een meisje dat ervan verdacht wordt de ziekte veroorzaakt te hebben naar een afgelegen klooster te brengen, waar de monniken een heksenritueel zullen uitvoeren. Het meisje blijkt over bijzondere krachten te beschikken. Alle recensenten zijn kritisch. Dana Linssen (NRC 9-2-'11): '(...) niet meer dan een matige horrorfilm (...)'. Rianne van der Molen (Algemeen Dagblad 10-2-'11): '(...) Dat verhaal had best een aardige genrefilm kunnen opleveren, maar het geld en de aandacht lijkt vooral naar de decors te zijn gegaan. Want ondanks de grote namen wordt eigenlijk alleen door Ulrich Thomsen fatsoenlijk geacteerd, er ontbreekt een frisse invalshoek en de ontknoping is akelig slap. (…Lees verder

Over Dominic Sena

Dominic Sena (Niles, Ohio, 26 april 1949) is een Amerikaans filmregisseur.

Carrière

Sena, een van de oprichters van Propaganda Films, hield zich aanvankelijk vooral bezig met het regisseren van videoclips, onder andere voor nummers van Janet Jacksons album Rhythm Nation 1814.

In 1993 regisseerde Sena zijn eerste speelfilm, Kalifornia, met hoofdrollen voor Brad Pitt en David Duchovny, die toen nog aan het begin van hun carrière stonden. Hoewel deze film goede recensies kreeg, zou het toch zeven jaar duren voordat Sena zijn volgende maakte, Gone in 60 Seconds. In 2001 volgde Swordfish en in 2011 Season of the Witch.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties