Boek
Nederlands

Overgang : 75 recepten om energiek ouder te worden

+1
Overgang : 75 recepten om energiek ouder te worden
×
Overgang : 75 recepten om energiek ouder te worden Overgang : 75 recepten om energiek ouder te worden

Overgang : 75 recepten om energiek ouder te worden

In de reeks:
In Eten als medicijn: overgang legt gynaecoloog dr. Dorenda van Dijken uit wat je zelf kunt doen om gezond ouder te worden en welke rol voeding hierbij speelt - ook als je wel degelijk last hebt van overgangsklachten. Met de 75 recepten van Janneke Vreugdenhil kun je iedere dag, de hele dag door, lekker eten. Want wie gezond wil leven, hoeft zeker niet in te leveren op smaak.
Titel
Overgang : 75 recepten om energiek ouder te worden
Auteur
Dorenda van Dijken Janneke Vreugdenhil
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Carrera Culinair, © 2023
211 p. : ill.
ISBN
9789048868018 (hardback)

Besprekingen

Een kookboek over gezonde voeding tijdens de overgangsjaren. Gynaecoloog drs. Dorenda van Dijken legt uit hoe het lichaam in deze levensfase verandert en welke klachten zich voordoen en wat aan deze klachten gedaan kan worden. Het boek bevat 75 recepten van Janneke Vreugdenhil waarmee overgangsklachten te lijf gegaan kunnen worden. Helder en informatief geschreven. Met foto's en illustraties in kleur. Dorenda van Dijken (Amsterdam, 1958) is een Nederlandse gynaecoloog. Janneke Vreugdenhil is kookboekauteur en culinair journalist voor onder meer het NRC Handelsblad. Het boek maakt deel uit van de serie: 'Eten als medicijn'.

Over Dorenda van Dijken

Dorenda Karin Edith van Dijken (Amsterdam, 19 juli 1958) is een Nederlands gynaecoloog. Ze is getrouwd met Jan Aker, samen hebben ze vier kinderen. In 2020 publiceerde ze samen met Janneke Wittekoek Hart & Hormonen.

Van Dijken kreeg haar basisopleiding aan de Eerste Openluchtschool voor het Gezonde Kind (1964-1970) en aan het Montessori Lyceum (1970-1977), beide in Amsterdam-Zuid. Ze studeerde vervolgens aan de faculteit geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam en werd assistent gynaecologie en verloskunde (1977-1988). Vanaf 1988 zat ze (deels) weer in de studiebanken voor een opleiding tot gynaecoloog aan het Academisch Medisch Centrum en Medisch Centrum Alkmaar.

Vanaf 1994 is ze werkzaam in het Andreas Ziekenhuis overgaand in het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis overgaand in het OLVG West. Ze specialiseerde zich steeds verder in de medische en maatschappelijke problematiek rond de menopauze (overgang) en de invloed van hormonen op diverse, vooral…Lees verder op Wikipedia