E-boek
Nederlands

Gewonnen jaren : heldere inzichten over hoe wij ouder worden

Dorly Deeg (auteur)

Gewonnen jaren : heldere inzichten over hoe wij ouder worden

Gewonnen jaren van Dorly Deeg is een verfrissende kijk op het ouder worden. Voor de lezers van Dick Swaab, Ap Dijksterhuis, Oliver Sacks en Daniel Kahneman.

Oud worden is normaal, laat Gewonnen jaren zien. De ouderen van nu hebben vele levensjaren gewonnen ten opzichte van vorige generaties. Maar gelúkkig en prettig oud zijn, hoe doe je dat? Sinds 1991 doet Dorly Deeg

Titel
Gewonnen jaren : heldere inzichten over hoe wij ouder worden
Auteur
Dorly Deeg
Taal
Nederlands
Uitgever
[Plaats van uitgave niet vastgesteld]: Ambo/Anthos B.V., 2019
ISBN
9789026338038
CloudLibrary
3kuqvz9

Andere formaten:

Over Dorly Deeg

Dorothy Joan Hardy (Dorly) Deeg (1950) is een hoogleraar emeritus aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Biografie

Deeg promoveerde in 1989 aan de Erasmus Universiteit Rotterdam op The feasibility of predicting longevity in the elderly: conceptual and empirical aspects. In 2001 werd ze hoogleraar Epidemiologie van de veroudering en ze werd vooral bekend als directeur (sinds 1991) van de Longitudinal Aging Study Amsterdam (LASA). Voor dit laatste ontving ze in 2009 de Federaprijs. Aan dit laatste longitudinale onderzoek werden verscheidene publicaties ontleend en gewijd. In mei 2015 ging zij met emeritaat en werd er een congres gewijd aan de Longitudinal Aging Study Amsterdam.

Prof. dr. D.J.H. Deeg werkte mee aan tientallen artikelen op haar vakgebied. Bij de lintjesregen in 2016 werd ze benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw, vanwege haar verdiensten voor het ouderenonderzoek in Nederland.

Lees verder op Wikipedia