Boek
Nederlands

Gelukkig en blij : gedichten

+1
Gelukkig en blij : gedichten
×
Gelukkig en blij : gedichten Gelukkig en blij : gedichten
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Gedichten van de dieren die wonen op zorgboerderij ‘Gelukkig & Blij’, over geluk en ongeluk. Met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Gelukkig en blij : gedichten
Auteur
Edward van de Vendel
Illustrator
Martijn van der Linden
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij, 2023
108 p. : ill.
ISBN
9789045128825 (hardback)

Besprekingen

Een bundel met vijftig gedichten die komen uit de bekken en snavels van de dieren van zorgboerderij 'Gelukkig & Blij'. Ze hebben allemaal iets te zeggen over wat het betekent om gelukkig of ongelukkig te zijn. Er zijn ezeltjes, de katten Hannes en Hassan, er is het wijze mamavarken, maar helaas is de koe Gouden Roos net overleden. En overal doorheen schuifelen schildpadden. Met humor en gevoel voor taal geschreven. Met vertederende, realistische tekeningen in gedempte kleuren. Vanaf ca. 10 jaar. Edward van de Vendel (Leerdam, 1964) is een zeer bekende schrijver, vertaler, muzikant en jeugdauteur . Hij schreef vele boeken. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven en won verschillende literaire prijzen, zoals de Gouden Lijst, de Jenny Smelik-IBBY-prijs en de Woutertje Pieterse Prijs.

Over Edward van de Vendel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Querijn01

Edward van de Vendel (Leerdam, 1 augustus 1964) is een Nederlands schrijver en vertaler van kinder- en jeugdboeken.

Biografie

Edward van de Vendel groeide op in Beesd, een dorpje in de Betuwe. Van de Vendel ging naar school in Culemborg. Daar was hij lid van het schoolcabaret en schreef hij liedjes. Vervolgens ging hij studeren aan de Pedagogische Academie en richtte hij samen met anderen een eigen school op in Heemstede.

Als kind was Van de Vendel geen fervent lezer. Toen hij wat ouder werd, ging hij echter steeds meer lezen. Vooral de boeken van Guus Kuijer, Paul Biegel, Wim Hofman, Els Pelgrom en de jeugdromans van Imme Dros vond hij aantrekkelijk. Zelf is hij van mening dat invloeden van Kuijer, Biegel en Hofman qua stijl in zijn werk terug te vinden zijn.

Hij droomde ervan voetballer of zanger te zijn, maar dit was niet voor hem weggelegd. Toen ging hij, net als zijn vader en moeder, in het onderwijs werken. H…Lees verder op Wikipedia