Gloei : interviews en gedichten

Edward van de Vendel (auteur), Floor De Goede (illustrator)
+1
Gloei : interviews en gedichten
×
Gloei : interviews en gedichten Gloei : interviews en gedichten
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Edward van de Vendel interviewde 21 jongeren tussen 16 en 23 jaar. Elk interview handelt over hun leven in al zijn aspecten. De gemeenschappelijke factor bij al deze jongeren is dat hun geaardheid of genderidentiteit afwijkt van die van de meerderheid. Edward van de Vendel schreef bij elk interview een gedicht.
Titel
Gloei : interviews en gedichten
Auteur
Edward van de Vendel
Illustrator
Floor De Goede
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij, 2020
495 p. : ill.
ISBN
9789045124537 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Edward van de Vendel (1964) interviewde 21 jongeren tussen de 16 en 23 jaar. Ze hebben één ding gemeen: hun geaardheid of gender is anders dan die van de meerderheid. Querijn is paralympisch zwemkampioen en biseksueel. Lenno schrijft boeken en droomt van de prins op het witte paard. Marijke komt uit een gelovig gezin en heeft een vriendin. Jannina studeert en noemt zichzelf aseksueel. Ook dragqueens en transgenders komen aan het woord. Elk interview begint op een andere kleur pagina en beslaat minstens twintig pagina’s. Daaraan vooraf gaan een gedicht dat de auteur maakte na het interview en een tekening van de geïnterviewde van Floor de Goede. Het zijn heel persoonlijke, maar zeker geen sentimentele verhalen, waarin ook altijd de coming out aan bod komt. Moeilijke en/of minder bekende termen, zoals non-binair en cisgender, worden onder aan de pagina helder verklaard. Van de auteur (www.edwardvandevendel.com) verschenen veel jeugdboeken, hij won veel prijzen. Dit vrij dikke boek kan v…Lees verder

Over Edward van de Vendel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Querijn01

Edward van de Vendel (Leerdam, 1 augustus 1964) is een Nederlands schrijver en vertaler van kinder- en jeugdboeken.

Biografie

Edward van de Vendel groeide op in Beesd, een dorpje in de Betuwe. Van de Vendel ging naar school in Culemborg. Daar was hij lid van het schoolcabaret en schreef hij liedjes. Vervolgens ging hij studeren aan de Pedagogische Academie en richtte hij samen met anderen een eigen school op in Heemstede.

Als kind was Van de Vendel geen fervent lezer. Toen hij wat ouder werd, ging hij echter steeds meer lezen. Vooral de boeken van Guus Kuijer, Paul Biegel, Wim Hofman, Els Pelgrom en de jeugdromans van Imme Dros vond hij aantrekkelijk. Zelf is hij van mening dat invloeden van Kuijer, Biegel en Hofman qua stijl in zijn werk terug te vinden zijn.

Hij droomde ervan voetballer of zanger te zijn, maar dit was niet voor hem weggelegd. Toen ging hij, net als zijn vader en moeder, in het onderwijs werken. H…Lees verder op Wikipedia