Boek
Nederlands

Laat ons zien wie je bent

Elle McNicoll (auteur), Margaretha van Andel (vertaler)
+1
Laat ons zien wie je bent
×
Laat ons zien wie je bent Laat ons zien wie je bent
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Als de eenling Cora wordt uitgenodigd bij een organisatie die hologrammen maakt, komt ze erachter dat er meer aan de hand is. Vanaf 12 jaar.
Titel
Laat ons zien wie je bent
Auteur
Elle McNicoll
Vertaler
Margaretha van Andel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Show us who you are
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 2022
259 p.
ISBN
9789047713739 (hardback)

Besprekingen

‘Laat ons zien wie je bent’ is een jeugdroman over Cora, die anders is dan de rest: ze is een eenling. Ze verwacht dan ook niet dat ze vrienden zal worden met Adrien, de zoon van de eigenaar van het Pomegranate Instituut. Wanneer Cora daar langs gaat raakt ze geïntrigeerd door hun werk — ze maken hologrammen van beroemde mensen, en binnenkort ook van gewone mensen, zodat hun dierbaren hen nog een keer kunnen zien na hun overlijden. Maar nadat Cora is gevraagd om mee te werken aan het project komt ze erachter dat er meer aan de hand is, en komt ze diep in de problemen. In een spannende, vlotte stijl geschreven. Geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar. Elle McNicoll (1992) is een Schotse jeugdauteur.

Laat ons zien wie je bent

Elle McNicoll is hiermee toe aan haar tweede boek. Dat merk je meteen, dit boek is meer matuur dan haar debuut. Het bevat minder expliciete verwijzingen naar autisme, terwijl neurodiversiteit toch een grote rol in dit verhaal speelt. Dit boek is gericht op al wat oudere lezers (13-15 jaar) en dat merk je. De lezer wordt minder betutteld.Het boek lijkt op het eerste zicht een morele slag tussen mensen die alles op alles willen zetten om verdriet te vermijden en mensen die vinden dat emoties tot het leven behoren. Het is namelijk zo dat de firma Pomegranate technologie kan inzetten om een hologram te maken van een overleden dierbaar persoon. Of van beroemdheden. Of ... de mogelijkheden lijken eindeloos. Maar is dat wel waar we als mensheid naartoe willen. Of hoort verdriet, gemis, en afstand bij het leven?Het boek laat ons nadenken in welke mate we vinden dat we als mens voor God mogen spelen. Het geeft ons een inzicht in mensen die ande…Lees verder