Een Amerikaanse dokter reist naar St. Jean Pied de Port in Zuid-Frankrijk om de stoffelijke resten op te halen van zijn zoon, die is omgekomen terwijl hij de Camino de Santiago de Compostella. Gedreven door verdriet en het verlangen de laatste momenten van zijn zoon te herbeleven, besluit Tom ook de pelgrimstocht te lopen.
Kijkwijzer
Vanaf 6 jaarVanaf 6 jaar
Titel
The way / written and dir. by Emilio Estevez
Regisseur
Emilio Estevez
Componist
Tyler Bates 1965-
Acteur
Martin Sheen Deborah Kara Unger Yorick Van Wageningen James Nesbitt 1965-
Taal
Engels
Uitgever
Paradiso Home Entertainment, 2012
1 dvd-video
Oorspr. opname
2010
Speelduur
123 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
5414937032686

Besprekingen

Amerikaanse speelfilm uit 2011 over de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela, geregisseerd door Emilio Estevez, die ook acteert, naast zijn vader Martin Sheen. Estevez heeft in het echte leven zijn vrouw ontmoet op de route wat de inspiriratie voor deze film was. Verder met onder meer James Nesbitt en de Nederlandse acteur Yorick van Wageningen als een Nederlandse pelgrim. De Amerikaanse dokter Tom (Sheen) reist naar St. Jean Pied de Port in Zuid-Frankrijk om de stoffelijke resten van zijn zoon (Estevez) op te halen. Hij is tijdens een storm in de Pyreneeën omgekomen terwijl hij net begonnen was aan zijn tocht naar Santiago. Gedreven door verdriet en het verlangen de laatste momenten van zijn zoon te herbeleven besluit Tom ook de pelgrimstocht te lopen. De film geeft een integer beeld van de cultus rond deze pelgrimstocht aan de hand van de reis van vier wandelaars, die allemaal iets te verwerken of te besluiten hebben in hun leven. Patrick Rogers (DvdVerdict) geeft rapportcijfer …Lees verder

Over Emilio Estevez

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door

Emilio Estevez (New York, 12 mei 1962) is een Amerikaans scenarist, regisseur en acteur die wordt beschouwd als lid van de Brat Pack. Estevez is de zoon van Martin Sheen en artieste Janet Templeton. Hij is de oudere broer van Carlos Irwin Estevez (Charlie Sheen), zijn andere broer heet Ramon Luis Estevez en zijn zuster Renée Estevez. Hij prefereerde zijn echte naam Estevez boven de artiestennaam Sheen, die zijn vader en broer Charlie gebruiken.

Hij is verloofd geweest met actrice Demi Moore en was van 1992 tot 1994 getrouwd met Paula Abdul.

Filmografie

Lees verder op Wikipedia