Boek
Nederlands

Waar geluk begint

Eva Eland (auteur)
+1
Waar geluk begint
×
Waar geluk begint Waar geluk begint

Waar geluk begint

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Wat is geluk? We zien hoe een meisje of jongetje op zoek gaat naar geluk. Soms verstopt geluk zich, je probeert het te begrijpen of te vangen. Je kunt niet altijd gelukkig zijn. Uiteindelijk begint geluk bij jezelf! Filosofisch prentenboek met lijntekeningen en enige steunkleuren. Vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Geluk
Titel
Waar geluk begint
Auteur
Eva Eland
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Where happiness begins
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2020
[26] p. : ill.
ISBN
9789025878153 (hardback)

Besprekingen

In het verhaal wordt de jonge lezer aangespoord na te denken over wat geluk is. Soms is het er, soms lijkt geluk nergens te bekennen. Soms is het te vangen, soms ver weg en ongrijpbaar. Maar tot slot blijkt dat geluk vooral bij jezelf begint. Net als in het eerder verschenen prentenboek ‘Als verdriet op bezoek komt’* (2018) staat de emotie centraal. Mindfulness op kleuterniveau, eenvoudig verwoord en rustig in beeld gebracht met behulp van blauwe lijntekeningen met hier en daar details in zachte kleuren. Geluk is uitgebeeld als een roze fantasiefiguur, dat qua vorm en kleur doet denken aan Barbabapa. Het omslag in roze, geel en blauw bevat letters en lijnen in reliëf. Het verhaal zal het meest tot zijn recht komen als er met de jonge toehoorder over gepraat kan worden, als het kind openstaat voor de filosofische boodschap. Mooi uitgevoerde prentvertelling voor een selecte doelgroep, jong en oud. Vanaf ca. 5 jaar.

Waar geluk begint

Waar begint geluk, vraagt Eva Eland zich af. En die vraag is misschien heel gemakkelijk te beantwoorden: geluk begint bij de kaft van dit boek! En dat geluk zindert nog lang door nadat je het boekje hebt uitgelezen.In dit boekje omschrijft en tekent Eva Eland waar je Geluk kan vinden. In een boomhut, in een potje op het schap, tussen een stapel boeken. Al gaat Geluk vaak zijn eigen gang. En als je Geluk niet meteen kan vinden, zal Geluk wel op je wachten om samen nieuwe dingen te ontdekken. Maar, zo concludeert ze, Geluk begint vooral bij jezelf.Door gebruik van diepdruk op de kaft, krijgt Geluk - die grafisch weergegeven wordt als een fluo-oranjerood vlammetje - meteen een heel tastbare dimensie: je kan Geluk écht voelen. De simpele, doch van aandacht getuigende details zorgen voor een gevoel van warmte tijdens het lezen, en ze blijven niet beperkt tot de kaft of het verhaal en illustraties: zelfs de binnenste covers tonen figuurtjes …Lees verder