Boek
Nederlands

Schuldig

Folkert Oldersma (auteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
De moeder van Quirine (ik-persoon) is net terug uit een afkickkliniek als het leven van Quirine totaal overhoop wordt gehaald. Het gaat uit met Jonathan en er gebeuren vreemde dingen. En waarom wordt ze achtervolgd door die persoon met capuchon? Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Schuldig
Auteur
Folkert Oldersma
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2020
202 p.
ISBN
9789044839111 (hardback)

Besprekingen

Je moeder komt net terug uit een afkickkliniek. Ze heeft een nieuwe vriend die te dichtbij je komt. Je vriend ziet jou niet meer staan. Je wordt van diefstal beschuldigd maar je weet zeker dat je erin geluisd bent. Je rugzak wordt gestolen op Schiphol en die vind je later terug in het huis van je grootouders. Je denkt gestalkt te worden door een man met een donkere capuchon. Quirine (ik-persoon) weet niet wat haar overkomt. Het gaat van kwaad tot erger. Waar zal dit eindigen? Het boek begint spannend: er staat iemand op een plein met een bomgordel om te smeken en te bidden dat de bom niet zal ontploffen. Vervolgens gaan we terug in de tijd en volgen we Quirine. Ze maakt de meest afschuwelijke dingen mee maar herstelt daar uitermate snel van. We gaan al zappend van de ene naar de andere ellendige situatie. Als lezer kom je bijna niet op adem. En waarom overkomt Quirine dit allemaal? Dat wordt aan het eind wel duidelijk maar de oplossing is wat ver gezocht. Spannend, meestal realistisch…Lees verder

Over Folkert Oldersma

Folkert Oldersma (Leeuwarden) is een Nederlands auteur van fictie, non-fictie en drama.

Biografie

Folkert Oldersma debuteerde in 1982 met het bekroonde tv-spel De Oproep (VARA) met in de hoofdrol Lex Goudsmit, waarna hij deel uitmaakte van Collectief Foks dat scenario’s schreef voor televisie. Daarnaast schreef hij spelen voor het theater. Met Menno van Veen schreef hij een boek over de provincie Drenthe. Naast zijn medewerking aan diverse methodes schreef hij voor het onderwijs artikelen en de boeken ‘Knap lastig?’ (over hoogbegaafdheid, met Heidi Rubingh) en ‘Leren onderzoeken binnen wetenschap en techniek’ (met Henk de Vries en Jimke Nicolai). Sinds 2015 schrijft hij jeugdboeken en boeken voor Young Adults.

Boeken

Informatief

  • 2013 Leren onderzoeken (co-auteur Henk de Vries - Levend Leren)
  • 2013 Knap lastig? (co-auteur Heidi Rubingh - Levend Leren)
  • 2019 Dre…Lees verder op Wikipedia