Dvd
Engels

Star Wars. episode II, Attack of the clones

George Lucas (regisseur), Ewan McGregor (acteur), Natalie Portman (acteur)
10 jaar na de Phantom Menace wordt de 17-jarige Anakin Skywalker samen met zijn Jedi-meester aangesteld om de senator van de planeet, de mooie Amidala, te beschermen tegen de aanslagen van politieke seperatisten en de planeet te behoeden voor de ondergang
Titel
Star Wars. episode II, Attack of the clones
Regisseur
George Lucas
Acteur
Ewan McGregor Natalie Portman Hayden Christensen Ian McDiarmid Samuel L. Jackson Christopher Lee
Componist
John Williams 1932- (US I)
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Twentieth Century Fox Home Entertainment, 2002
1 dvd-video + bonus-dvd-video
Oorspr. opname
2002
Speelduur
ca. 137, 360 min.
Aantekening
Digitally THX mastered Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans
EAN
8712626012733

Besprekingen

Dit is het tweede Star wars verhaal na The Phantom menace van George Lucas. Tien jaar na Phantom menace wordt de 17-jarige Anakin Skywalker samen met zijn Jedi-meester aangesteld om de senator van de planeet, de mooie Amidala, te beschermen tegen de aanslagen van politieke seperatisten en de planeet te behoeden voor de ondergang. Episode II is de eerste grote live-action film in de geschiedenis die volledig digitaal werd opgenomen en direct van de digitale bron op video en dvd is gezet. Tijdens de opnamen is er een cameraploeg geweest die continue alles gevolgd heeft. Dit heeft gezorgd voor een van de vele extra's (6 uur) zoals 'Ontdek de revolutie in digitaal filmmaken' in de documentaire 'From puppets to pixels'. Daarnaast zijn er documentaires over geluidontwerp, actie-scènes, montage en het liefdesverhaal. Verder posters en foto's etc. Apollo Movie Guide geeft 74 (van 100) punten en vindt de cast geweldig en de film zelf een technisch wonder en veel beter dan The Phantom menace. I…Lees verder

Over George Lucas

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door nicolas genin

George Walton Lucas jr. (Modesto (Californië), 14 mei 1944) is een Amerikaans filmregisseur, filmproducent en schrijver.

Levensloop

George Lucas is vooral bekend als maker en bedenker van de eerste zes Star Wars-films en van zijn filmmaatschappij Lucasfilm Ltd. Verder bedacht Lucas de films van Indiana Jones die hij samen met zijn vriend Steven Spielberg maakte. Voordat hij Star Wars: Episode IV: A New Hope (1977) maakte, was hij al rijk geworden door het succes van American Graffiti, zijn tweede film als regisseur.

Lucas richtte ook ILM op, dat zich bezighoudt met special effects en computeranimatie.

Ook Pixar (bekend van onder andere The Incredibles, Finding Nemo en Toy Story) was een onderdeel van Lucasfilm, vooraleer Lucas het verkocht. THX was ook lange tijd een onderdeel van Lucasfilm, maar werd ook een onafhankelijk bestaand bedrijf.

George Lucas is ee…Lees verder op Wikipedia

Suggesties