Een man met financiële problemen meldt zich aan voor een spelshow waarin de deelnemers hun leven beëindigen voor het vermaak van het publiek.
Onderwerp
Reality-tv
Taal
Engels
Parallelle titel
The show
Uitgever
Three Lines Pictures, © 2017
1 dvd-video
Oorspr. opname
2017
Speelduur
100 min.
Aantekening
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
8712806040327

Besprekingen

Thriller van de Amerikaanse acteur-regisseur Giancarlo Esposito, die ook zelf een van de hoofdrollen speelt. Adam Rogers (Josh Duhamel) is de presentator van een spelshow waarin de winnares met een miljonair trouwt. Tijdens de finale schiet de verliezer haar rivale en de miljonair dood en vervolgens zichzelf. De producer van de show (Famke Janssen) bedenkt dan een nieuwe formule: een show waarin de kandidaat zelfmoord pleegt en zijn nabestaanden een grote som geld krijgen. Schoonmaker Mason Washington (Esposito) kan zijn gezin niet onderhouden en meldt zich aan voor de show. De Amerikaanse recensenten zijn kritisch. Michael Rechtshaffen ( hollywoodreporter.com) vindt dat deze thriller op onhandige wijze heen en weer zwenkt tussen gewaagde sociale satire en melodramatisch gemoraliseer. Hij ziet een sterke regie van Esposito en sterk spel van Duhamel en Jansen, met als 'bottomline': 'Unlikely to make a killing at the box office.'

Over Giancarlo Esposito

CC BY 2.0 - Foto van/door

Giancarlo Giuseppe Alessandro Esposito (Kopenhagen, 26 april 1958) is een Italiaans-Amerikaans acteur, filmproducent en filmregisseur.

Biografie

Esposito is een zoon van een Italiaanse vader en een Afro-Amerikaanse moeder. Hij heeft gewoond in Europa, New York en Cleveland, op zesjarige leeftijd verhuisde zijn familie naar Manhattan. In zijn tienerjaren groeide hij op in Westchester County.

Esposito begon met acteren in het theater. Hij maakt zijn debuut op Broadway in de musical Maggie Flynn. Hierna heeft hij nog meerdere rollen gespeeld op Broadway en off-Broadway.

Esposito begon in 1979 met acteren voor film en tv in de film Tutti a squola. Hierna heeft hij nog in meer dan 180 films en televisieseries gespeeld, zoals Taps (1981), Sesame Street (1982), The Cotton Club (1984), Do the Right Thing (1989), Malcolm X (1992), The Usual Suspects (1995), Nothing…Lees verder op Wikipedia