Boek
Nederlands

Mijn papa

+1
Mijn papa
×
Mijn papa Mijn papa
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Jan vertelt trots over zijn papa: hij is zo groot dat Jan door zijn benen kan kruipen, zo sterk dat de jongen aan zijn arm kan hangen … etc.
Onderwerp
Ouders, Trots zijn
Titel
Mijn papa
Auteur
Guido Van Genechten
Taal
Nederlands
Editie
1e dr. herz. ed. groot formaat
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2013
[28] p. : ill.
ISBN
9789044820225 (hardback)

Besprekingen

Jan stelt zijn papa voor. Die papa blijkt een heus pretpark in zijn eentje te zijn. Hij laat Jan tussen zijn lange benen kruipen en aan zijn armen hangen. Papa kan Jan ook boven zijn hoofd laten vliegen en hij draagt hem op zijn schouders, zo vaak als Jan maar wil. Op andere momenten rijdt papa dan weer door de kamer als een echt paard. Soms zijn de spelletjes best spectaculair en dan mag Jan zomaar op papa’s buik dansen. Maar het olijke duo beleeft evengoed plezier aan de iets rustigere klassiekers zoals verstoppertje spelen, voeten kietelen en samen vingers tellen. Helemaal zoals het hoort, sluit papa de dag af met een fijn verhaaltje voor het slapengaan. Geen wonder dus dat Jan zijn papa de liefste van de wereld vindt.
De tekst is geschreven in de ik–vorm, waardoor het meteen duidelijk wordt dat het hier de persoonlijke ervaringen van Jan betreft. Van een echte verhaallijn is er nauwelijks sprake. De tekst is een pure opsomming van alle geweldige dingen die Jan samen met papa …Lees verder
Prentenboek in de ik-vorm over peuter Jan wiens vader de liefste papa van de hele wereld is. Temidden van speelgoed en vijf knuffeldieren, waarvan beer de belangrijkste is, geeft de vader veel mogelijkheden tot spelen, zoals hangen aan zijn arm, vliegen boven zijn hoofd, kietelen, vingers tellen, voorlezen en nog veel meer. Dik zwartomlijnde illustraties, trefzeker en vol vaart geschilderd met heldere kleuren in acrylverf, vullen telkens de dubbele pagina. Met weinig middelen wordt veel identificatie voor peuters geboden. Het boek straalt plezier, saamhorigheid en geborgenheid uit. Er zijn geen andere gezinsleden in beeld. De tekst, met een tot twee zinnen per twee pagina's, is gedrukt in grote letters, waarbij 'mijn papa' steeds in schrijfletters is geaccentueerd. Eerder o.a. verschenen in groot formaat en in hardkartonnen uitvoering; deze herdruk is in groot formaat. Vanaf ca. 2 jaar.

Mijn papa

Kleine Jan vertelt over zijn papa en over de spelletjes die ze samen doen. Papa is heel groot en sterk want Jan kan aan zijn arm hangen en onder zijn benen doorkruipen. Papa kan Jan hoog boven zijn hoofd laten vliegen, op zijn schouders zetten en op zijn rug laten paardje rijden. Jan kan aan papa's tenen kietelen en hem verstoppen onder zijn deken. Jan kan alle vingers van papa tellen en vooral stil luisteren als papa een verhaaltje vertelt. Hij heeft de liefste papa van de hele wereld ... Een handig kartonboekje voor kleine handjes, met weinig tekst en duidelijke illustraties uit de directe leefwereld van jonge kindjes.

Over Guido Van Genechten

Guido Van Genechten (Mol, 19 augustus 1957) is een Vlaamse auteur en illustrator. Guido Van Genechten is wereldwijd bekend met zijn prentenboeken.

In 1995 verscheen In het donker het eerste in een inmiddels omvangrijke reeks prentenboeken voor peuters en kleuters. Het bekendste figuurtje door hem ontworpen is waarschijnlijk het konijntje met het slap oortje Rikki.

Guido Van Genechten studeerde typografie en werkte jarenlang in de grafische sector, waar hij vooral bezig was met lay-out en montage. Intussen volgde hij lessen tekenen, schilderen, grafiek en fotografie aan de kunstacademie van Mol.

Zijn prentenboeken verschenen in vele talen. In 2010 is zijn prentenboek Wiebelbillenboogie prentenboek van het jaar 2010 en staat centraal in de Nationale Voorleesdagen.

Bibliografie

Kijk je mee

  • Tamme beestjes (Clavis)
  • Wilde beestjes (Clavis)

Max