Boek
Nederlands

Iedereen Flandrien : word een betere wielrenner in 10 weken

Guy Fransen (auteur), Liesbet Aelvoet (auteur), Thibau Nys (medewerker)
+1
Iedereen Flandrien : word een betere wielrenner in 10 weken
×
Iedereen Flandrien : word een betere wielrenner in 10 weken Iedereen Flandrien : word een betere wielrenner in 10 weken

Iedereen Flandrien : word een betere wielrenner in 10 weken

Instructieboek voor beginnende en gevorderde wielrenners over de technieken van het wielrennen. Met interviews en kleurenfoto’s.
Onderwerp
Wielrennen
Titel
Iedereen Flandrien : word een betere wielrenner in 10 weken / Guy Fransen en Liesbet Aelvoet ; met coaches Thibau Nys en Jolien D'hoore
Auteur
Guy Fransen Liesbet Aelvoet
Medewerker
Thibau Nys Jolien D'hoore
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2022
182 p. : ill.
ISBN
9789401485401 (hardback)

Besprekingen

Een informatief boek over wielrennen. Wat is de beste fiets voor een bepaald doel, hoe wordt de perfecte bocht genomen en waarmee wordt de drinkbus gevuld? Coaches Thibau Nys en Jolien D'Hoore delen tips en tricks om alle wielertechnieken onder de knie te krijgen. Met een tien weken durend traject om een echte Flandrien te worden, praktische tips van een sportarts en inspanningsspecialist, en interviews met bekende wielrenners. Helder, vlot en begrijpelijk geschreven. Met illustraties en kleurenfoto’s. Guy Fransen (1959) is journalist bij Het Nieuwsblad. Hij is al meer dan vijfenveertig jaar wielerrecreant en gefascineerd door wielerhelden en epische decors.

Over Guy Fransen

Guy Fransen (1959) is een Belgisch journalist en redacteur.

Levensloop

Fransen begon zijn journalistieke carrière in september 1981 als freelance reporter voor Het Laatste Nieuws, in februari 1984 ging hij bij deze krant aan de slag als politiek journalist. In mei 1989 maakte hij voor dezelfde functie de overstap naar Gazet van Antwerpen om in juli 1995 aan de slag te gaan bij Het Nieuwsblad. Bij deze krant was hij achtereenvolgens politiek redacteur,'regiochef Antwerpen', 'chef regio Brabant-Antwerpen-Limburg' en 'chef nieuwsdienst'. Vervolgens maakte hij de overstap naar zusterkrant De Standaard waar hij 'chef Binnenland' en 'Senior Writer' werd.

Op 6 september 2007 volgde hij Elke Colpaert op als adjunct-hoofdredacteur van Het Nieuwsblad. In januari 2008 volgde hij Hans Hellemans op als voorzitter van VVJ Antwerpen-Limburg. In oktober 2009 volgde hij samen met Geert Dewaele ad interim…Lees verder op Wikipedia