Boek
Nederlands

Bennie de baksteen

Harm Rieske (auteur), Myra Emmen Riedel (illustrator)
+1
Bennie de baksteen
×
Bennie de baksteen Bennie de baksteen
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Bennie de baksteen hoopt bovenin een wolkenkrabber een mooi plekje met uitzicht te krijgen, maar hij heeft daar als baksteen weinig over te zeggen… Prentenboek met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Dromen, Bouwen
Titel
Bennie de baksteen
Auteur
Harm Rieske
Illustrator
Myra Emmen Riedel
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2022
[28] p. : ill.
ISBN
9789047629900 (hardback)

Besprekingen

Een origineel prentenboek over verwachtingen aanpassen en ermee leren omgaan dat de toekomst niet altijd brengt wat je zou willen. Bennie de baksteen heeft hoge ambities. Hij wil een hoog plekje in een wolkenkrabber krijgen, zodat hij uitzicht heeft over de hele stad. Maar het blijkt dat hij als baksteen daar weinig over te zeggen heeft en hij belandt onderaan de toren. Toch heeft dat ook voordelen… In vriendelijke en rijmende stijl geschreven. Met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Bennie de baksteen

Bennie de baksteen droomt ervan om deel te mogen uitmaken van een wolkenkrabber. Bovenaan een grote toren lijkt het voor Bennie een zaligheid om als baksteen te mogen leven. Geduldig wacht hij samen met de andere bakstenen op zijn beurt om naar boven te mogen klimmen. Wanneer hij door cement op zijn plaats in de woontoren wordt gezet, is de teleurstelling groot. Bennie krijgt geen plaatsje hoog in de woontoren, maar helemaal beneden. De teleurstelling verdwijnt snel wanneer hij beseft dat hij het hele gebouw draagt en hij een prachtig uitzicht heeft over de mensen in de straat.Dit verrassende verhaal laat kinderen kennis maken met twee gevoelens, namelijk teleurstelling en verwondering. De gezichtsuitdrukkingen van Bennie tonen aan dat hij zeer teleurgesteld is, wanneer hij zijn dromen in duigen ziet vallen. Enkele bladzijden later lezen we hoe hij vol verwondering de mensen in de straat bekijkt en hoe zijn teleurstelling verdwijnt. Het is een mooi voorbeeld van …Lees verder