Komische gangsterfilm waarin een psychiater opnieuw een maffiabaas onder zijn hoede krijgt om hem van zijn vermeende psychische stoornis af te helpen
Titel
Analyze that / dir. by Harold Ramis ; written by Peter Steinfeld ... [et al.]
Regisseur
Harold Ramis
Scenarist
Peter Steinfeld
Acteur
Robert De Niro 1943- Billy Crystal 1948-
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Warner Home Video, 2003
1 dvd-video
Oorspr. opname
2002
Speelduur
ca. 92 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Duits, Spaans, Arabisch, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
EAN
7321931234177

Besprekingen

Vervolg op de Amerikaanse gangsterkomedie Analyze this* uit 1999, wederom onder regie van Harold Ramis en met in de hoofdrollen Robert de Niro en Billy Crystal. Zij spelen weer de maffiabaas Paul Vitti en zijn therapeut Ben Sobel die tegen wil en dank aan elkaar verbonden worden. De reacties op Analyze this waren unaniem positief. Het vervolg is, naar verwachting iets minder maar Koen Kleijn (Algemeen Dagblad 27-2-'03) schrijft: 'Analyze that! is minder spits, minder bevlogen en minder grappig dan deel één, maar dan blijft er altijd nog enorme berg kwaliteit over. (...) Goede koffie dus, misschien een beetje lauw, maar nog heel goed te drinken.' De dvd bevat diverse extra's.

Over Harold Ramis

CC BY 2.0 - Foto van/door Justin Hoch

Harold Allen Ramis (Chicago, 21 november 1944 – aldaar, 24 februari 2014) was een Amerikaans acteur-regisseur, schrijver en komiek.

Ramis begon zijn loopbaan als moppenredacteur bij Playboy. Hij behoorde vanaf 1975 tot de eerste groep comedy-acteurs en tekstschrijvers in de satirische tv-show Saturday Night Live. Later speelde hij onder meer Egon Spengler in Ghostbusters (1984) en Russell Ziskey in Stripes (1981). Hij regisseerde onder meer Caddyshack (1980), Groundhog Day (1993) en Analyze This (1999).

Ramis had drie kinderen. Hij overleed aan vasculitis.

Externe link

  • (en)  Harold Ramis in de Internet Movie Database
Lees verder op Wikipedia