Inspecteur Wallander lost misdaden op in het Zweedse havenstadje Ystad. Serie verfilmingen van de misdaadromans van de Zweedse auteur Henning Mankell.
Bevat
Disc 1 De wraak
Disc 2 De schuld
Disc 3 De koerier
Disc 4 De dief
Disc 5 De celliste
Disc 6 De priester
Titel
Wallander. Volume 3
Naar het werk van
Henning Mankell 1948-2015
Acteur
Krister Henriksson Fredrik Gunnarsson Mats Bergman
Taal
Zweeds
Uitgever
Lumiere, © 2009
6 dvd-video's
Oorspr. opname
2009
Speelduur
540 min.
Aantekening
Zweeds gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
5425019006921

Besprekingen

Zes Zweedse misdaadfilms gebaseerd op de boeken van Henning Mankell. De belangrijkste personages zijn Wallander, de melancholische en cynische inspecteur, en zijn dochter Linda, die net afgestudeerd is aan de politieschool en nu ook werkzaam bij het politiecorps van het Zweedse havenstadje Ystad. Samen lossen ze misdaden op, daarnaast zijn er verwikkelingen in hun persoonlijke levenssfeer. Zowel de boeken als de televisiefilms zijn zeer populair.

Over Henning Mankell

CC BY 3.0 - Foto van/door David Shankbone

Henning Mankell (Stockholm, 3 februari 1948 – Särö, 5 oktober 2015) was een Zweeds schrijver van literaire romans, misdaadromans, jeugdliteratuur en toneelstukken.

Biografie

Mankell groeide op in Sveg (Härjedalen) en Borås (Västergötland). Zijn vader was rechter en zijn grootvader, ook genaamd Henning Mankell (1868–1930), was een componist van voornamelijk pianomuziek. Reeds als 20-jarige was hij schrijver en assistent-regisseur aan het Rikstheatret in Stockholm. Hij werkte ook voor diverse andere Zweedse theaters. In 1985 richtte hij het Avenida Theater in Maputo (Mozambique) op. Hij woonde afwisselend in Mozambique en in zijn vaderland Zweden. Hij richtte zijn eigen uitgeverij Leopard Förlag op om jong talent uit Afrika en Zweden te ondersteunen.

In de jaren zeventig woonde Mankell enige tijd in Noorwegen samen met een Noorse. In die periode was hij ook actief voor de Noorse Maoïstische partij, maar hij is daarvan nooit…Lees verder op Wikipedia

Suggesties