Titel
Aliens / written and dir. by James Cameron
Regisseur
James Cameron 1954-
Componist
James Horner 1953-2015
Acteur
Sigourney Weaver
Taal
Engels
Uitgever
Twentieth Century Fox Home Entertainment, 2007
1 dvd-video
Oorspr. opname
1986
Speelduur
ca. 148 min.
Aantekening
Digitally THX mastered Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Grieks
EAN
8712626001157

Besprekingen

Vervolg op Alien. In deze science-fiction film van James Cameron uit 1986 keert de hoofdpersoon uit Alien terug met een groep soldaten om dezelfde monsters op een verre planeet te vernietigen. Met Sigourney Weaver, Michael Biehn, Paul Reiser. Volgens de Speelfilmencyclopedie zijn de special effects subliem en geeft 2 1/2 ster.

Over James Cameron

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

James Francis (Jim) Cameron (Kapuskasing (Ontario), 16 augustus 1954) is een Canadese filmregisseur, filmproducent, televisieproducent, scenarioschrijver, editor en documentairemaker. Tot de films die op zijn naam staan behoren kassuccessen als Titanic, Avatar, Aliens en The Terminator.

Biografie

James Cameron werd geboren in Kapuskasing in de Canadese provincie Ontario. In 1971 verhuisde hij met zijn familie naar Brea, Californië. Cameron ging natuurkunde studeren aan de California State University - Fullerton.

Zijn eerste filmavonturen waren als scriptschrijver en artdirector onder Roger Corman. In 1981 regisseerde hij zijn eerste film, de horrorparodie Piranha 2: The Spawning. Hij schijnt door de opnames van deze film een zenuwinzinking te hebben gehad, waardoor hij nachtmerries kreeg. Deze nachtmerries werden de inspiratie voor zijn volgende project: The Terminator.

De…Lees verder op Wikipedia

Suggesties