Een arme derdeklaspassagier en een jongedame uit aristocratische kring hebben een romance aan boord van het luxueuze schip Titanic dat in aanvaring komt met een ijsberg
Onderwerp
Scheepsrampen
Titel
Titanic / written and dir. by James Cameron
Regisseur
James Cameron 1954-
Componist
James Horner 1953-2015
Acteur
Leonardo DiCaprio Kate Winslet
Taal
Engels
Uitgever
Twentieth Century Fox Home Entertainment, 2005
1 dvd-video
Oorspr. opname
1997
Speelduur
189 min.
Aantekening
Digitally THX mastered Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands, Noors, Deens, Fins, Portugees, Hebreeuws, Pools, Tsjechisch, Hongaars, IJslands, Grieks, Engels voor slechthorenden
EAN
8712626000549

Besprekingen

Amerikaans meesterwerk uit 1997 van James Cameron. Met Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Kathy Bates e.a. Een arme derdeklaspassagier en een jongedame uit aristocratische kring hebben een romance aan boord van het luxueuze schip Titanic dat in aanvaring komt met een ijsberg. Winnaar van 11 Oscars.

Over James Cameron

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

James Francis (Jim) Cameron (Kapuskasing (Ontario), 16 augustus 1954) is een Canadese filmregisseur, filmproducent, televisieproducent, scenarioschrijver, editor en documentairemaker. Tot de films die op zijn naam staan behoren kassuccessen als Titanic, Avatar, Aliens en The Terminator.

Biografie

James Cameron werd geboren in Kapuskasing in de Canadese provincie Ontario. In 1971 verhuisde hij met zijn familie naar Brea, Californië. Cameron ging natuurkunde studeren aan de California State University - Fullerton.

Zijn eerste filmavonturen waren als scriptschrijver en artdirector onder Roger Corman. In 1981 regisseerde hij zijn eerste film, de horrorparodie Piranha 2: The Spawning. Hij schijnt door de opnames van deze film een zenuwinzinking te hebben gehad, waardoor hij nachtmerries kreeg. Deze nachtmerries werden de inspiratie voor zijn volgende project: The Terminator.

De…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek