Achtste bekentenis

James Patterson (auteur), Maxine Paetro (auteur)
Een groep vrouwen uit San Francisco onderzoekt de raadselachtige dood van een aantal bekende en puissant rijke inwoners van die stad.
Titel
Achtste bekentenis
Auteur
James Patterson 1947- Maxine Paetro
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The 8th confession
Uitgever
Amsterdam: Cargo, 2009
335 p.
ISBN
9789023441953

Andere formaten:

Besprekingen

Achtste bekentenis begint spectaculair wanneer een oude gele schoolbus, uitgerust als speedlab, ontploft op Market Street, een belangrijke verkeersader in San Francisco. Er vallen verschillende doden en gewonden en er is materiële schade tot drie straten verderop. Brigadier Lyndsay Boxer en haar partner Richie Conklin worden met het onderzoek belast. Cindy Thomas, Lyndsays vriendin en misdaadredactrice bij 'The Chronicle', bijt zich als een pitbull vast in de zaak van een vermoorde dakloze, niet meteen een prioriteit bij moordzaken. De moord wekt ook Lyndsays interesse: de schutter heeft namelijk de patroonhulzen opgeraapt, wat erop wijst dat hier een huurmoordenaar, een militair of een smeris aan het werk was. Maar waarom zou een professioneel moordenaar zich bezighouden met een zwerver? Het is niet de enige moordzaak in Achtste bekentenis: we volgen ook een seriemoordenaar met een originele modus operandi, die het gemunt heeft op vooraanstaande figuren.
Achtste b…Lees verder
Het boek begint met de explosie van een schoolbus. Vervolgens ontdekt een journaliste het verminkte lijk van een zwerver. Een vrouwelijke rechercheur werkt aan beide zaken. Het wordt nog ingewikkelder als superrijke jonge mensen dood in bed worden aangetroffen zonder duidelijke oorzaak. Een vrouwelijke officier van justitie probeert een vrouw veroordeeld te krijgen die een aanslag heeft gepleegd op haar ouders. Het boek is geschreven vanuit het standpunt van de drie vrouwen en later vanuit de moordenares in zeer korte hoofdstukken. De verhaallijnen komen niet echt bij elkaar en ook de oplossing van de moorden is niet echt spannend. Achtste van 'The women's murder club' van de auteur en een van de minst geslaagde. Paperback met vrij kleine druk.

Over James Patterson

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Susan Solie-Patterson

James B. Patterson (Newburgh, Orange County, 22 maart 1947) is een Amerikaans auteur van voornamelijk thrillers.

Naast zijn bekendste reeksen Alex Cross en Women's Murder Club heeft hij veel losstaande boeken geschreven, zoals The Thomas Berryman Number uit 1976, waarmee hij de Edgar Allan Poe Award won voor beste debuut. Wereldwijd zijn van James Patterson meer dan 270 miljoen boeken verkocht. Ook zijn meerdere boeken van hem verfilmd.

Patterson woont in Palm Beach, Florida.

Bibliografie

Series

Alex Cross

  1. Along came a spider (1992); vertaald als Slaap kindje, slaap (1993) (ook vertaald als Op zoek naar Maggie Rose) - verfilmd als Along Came a Spider
  2. Kiss the girls (1994); Meisjes plagen (1995) (ook vertaald als De Regels van het Huis) - verfilmd als Kiss the Girls
  3. Jack and Jill (1996…Lees verder op Wikipedia

Suggesties