Boek
Nederlands

Kijk naar mij

Jennifer Egan (auteur), Wim Scherpenisse (vertaler)
Andere talen:

Besprekingen

Als Charlotte, een veelgevraagd fotomodel, vanuit New York op weg is naar haar geboorteplaats bij Chicago krijgt ze een ernstig ongeluk. Ze wordt gered uit haar brandende auto, maar haar gezicht is gehavend en ze weet zich van het voorval zelf niets meer te herinneren. Was ze alleen, waar is die geheimzinnige man gebleven met wie ze in New York een verhouding begon, hoe zal haar toekomst er met haar nieuwe uiterlijk uitzien? Allemaal items die om een oplossing vragen. Met dit pschologische verhaal vol thrillerelementen heeft de Amerikaanse Jennifer Egan (1962) een onderhoudende (tweede) roman geschreven die werd genomineerd voor de National Book Award 2001. De roman is zo geconstrueerd dat de verschillende verhaallijnen uiteindelijk heel knap weer bij elkaar komen. Een mooie roman voor een breed publiek. Kleine druk.

Over Jennifer Egan

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door David Shankbone

Jennifer Egan (Chicago, 6 september 1962) is een Amerikaans schrijver van romans en korte verhalen. Ze studeerde af aan San Francisco University High School voordat ze naar de Universiteit van Pennsylvania en St John's College ging. Tegenwoordig woont en werkt Egan in Brooklyn.

Egan is auteur van de romans The Invisible Circus (1995), Look at Me (2001), The Keep (2006) en A Visit From the Goon Squad (2010), Manhattan Beach (2017) en een collectie korte verhalen, Emerald City (1993). Ze heeft ook fictie gepubliceerd in The New Yorker, Harper's Magazine, Zoetrope: All-Story en in Ploughshares.

The Keep ontving gunstige recensies van The New York Times Book Review. Look at me drong door tot de finale van de National Book Award. Voor A Visit From the Goon Squad won Egan onder meer de Pulitzerprijs voor literatuur, de National Book Critics Circle Award en de Los Angeles Times Book Pr…Lees verder op Wikipedia