Boek
Nederlands
Een jonge vrouw is naarstig op zoek naar een man als haar oog valt op een huisgenoot, een stille computerfanaat.
Extra onderwerp
Romans
Titel
Kus me !
Auteur
Jenny Colgan
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Talking to Addison
Uitgever
Amsterdam: De Boekerij, 2001
287 p.
ISBN
90-225-2845-6

Besprekingen

Holly, bloemiste, zit in een dip. Met haar carrière gaat het serieus bergaf en met haar room-mates heeft ze het ook weer echt getroffen. Het poetsrooster, telefoonurenplanning en kookschema drijven Holly op de rand van een zenuwinzinking, waardoor ze beslist om in te trekken bij een goede vriend. Dat de kamer piepklein is en dat Kate, een oud klasgenote -- niet uit te staan -- er ook woont, is totaal geen probleem. Holly past zich snel aan en voelt zich er echt thuis bij haar twee, nee eigenlijk drie kamergenoten. Huisgenoot nummer drie, Addison, werkt dag en nacht aan computers en komt nauwelijks zijn kamer uit. Na enkele weken heeft ze nog steeds geen blik van hem opgevangen. Holly kan haar nieuwsgierigheid niet langer de baas en besluit kenis te maken met Addison. Hij blijkt ontzettend knap te zijn en haar korte dagelijkse bezoekjes toch op prijs te stellen. Holly's fantasie slaat op hol en ze wil deze knappe computerfreak wel verleiden. Maar dit is een heel ander paar mouwen. Tege…Lees verder
Deeltje uit de 'Cosmopolitan Lite Literair'-reeks van romantische verhalen met iets meer pit en humor dan de Bouquetreeks. Holly is bijna 30 en op zoek naar een man. Ze laat het oog vallen op een huisgenoot, de stille computerfanaat Addison. Intussen probeert ze het hoofd te bieden aan vrouwelijke collega's door wie ze gepest wordt, en aan Kate, ook een huisgenoot, die er steeds in slaagt op getrouwde mannen te vallen. Als Holly Addison wil kussen, valt hij en raakt in coma. In het ziekenhuis worden allerlei pogingen ondernomen om hem weer tot bewustzijn te brengen. Intussen wil een tv-programma in de zomer kerstopnames maken van eenzame comapatiënten. Wat volgt is een hilarische bijeenkomst in het ziekenhuis van sponsors, een hardrockband en aanwezige familieleden die weggestuurd worden. Uiteindelijk ontdekt Holly dat haar liefde beantwoord wordt door een man die ze eerst niet zag staan. Een bijzonder leuk boek voor een vrouwelijk publiek, met veel lachwekkende episodes. De personage…Lees verder

Over Jenny Colgan

Jenny Colgan (Prestwick, Ayrshire, 14 september 1972) is een Schots auteur van romans en jeugdliteratuur. Zij heeft verhaallijnen voor Doctor Who geschreven. Ze schrijft zowel onder haar eigen naam als onder de pseudoniemen Jane Beaton en J.T. Colgan.

Leven en werk

Colgan studeerde aan de University of Edinburgh en werkte zes jaar in de gezondheidszorg, werkte zwart als cartoonist en als stand-up comedian.

Haar boeken zijn onder meer in het Nederlands vertaald en een aantal is tevens uitgegeven als luisterboek en e-book. Ze heeft meer dan veertig boeken op haar naam staan.

Privé

Colgan woont met haar man Andrew en drie kinderen afwisselend in Frankrijk en Londen.

Bibliografie (selectie)

Als Jenny …Lees verder op Wikipedia