Boek

1000 dingen doen in Nederland 1000 dingen doen in Nederland

1000 dingen doen in Nederland

Verzameling ideee͏̈n voor dagtochten in Nederland.
Jeroen van der Spek
Uitgever
Utrecht: Kosmos, 2022
320 p. : ill.
ISBN
9789021590684 (paperback)

Besprekingen

In Nederland is veel te doen voor een uitstapje of een dagje uit. Dit boekje biedt 1000 reisdoelen overal verspreid in ons land. Het gaat meestal om actieve uitstapjes, w.o. het bezoeken van een museum, sportevenementen, tuinen, festiviteiten, winkelen enz. Deze adressen worden afgewisseld door bijzondere hotels en interessante restaurants en café’s. De trips worden per provincie gepresenteerd, te beginnen bij Groningen en tenslotte Limburg. De meeste uitstapjes zijn in Zuid- en Noord-Holland. Elke activiteit wordt kort beschreven en voorzien van internetadres en/of telefoon. Twaalf keer wordt de tekst onderbroken door de toptien van o.a. rondvaarten, huiskamerrestaurants, opvallende gebouwen, bergen, vuurtorens, museumcafé’s, filmlocaties, veerponten, winkelstraten, terrassen en zo meer. Een adressenregister op nummer en een fotoverantwoording besluiten de gids, die kleurrijk is geïllustreerd met foto’s. Geen kaarten.