Boek
Nederlands

De prins op het verkeerde paard

Jill Mansell (auteur)
+1
De prins op het verkeerde paard
×
De prins op het verkeerde paard De prins op het verkeerde paard

De prins op het verkeerde paard

Een tragische gebeurtenis uit het verleden maakt de relatie tussen een vrouw en een man schier onmogelijk.
Titel
De prins op het verkeerde paard
Auteur
Jill Mansell
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Falling for you
Uitgever
Amsterdam: Sijthoff, 2005
334 p.
ISBN
90-245-5216-8

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Maddy ontmoet de man van haar leven in de meest onmogelijke omstandigheden: ze is een contactlens kwijt en ziet alles wazig, haar witte broek is gescheurd en besmeurd, en ze kan niet zonder hulp terug over een muur klimmen. Dit voorval zet de toon van het boek. Hoewel de prins op het verkeerde paard komt aanrijden (haar redder blijkt een onaanvaardbare partij te zijn) weten we dat alles goed zal komen na nog wat strubbelingen. Sinds Bridget Jones is dit soort romans razend populair. We maken kennis met heel gewone jonge vrouwen die eindelijk - want meestal zijn ze al even in de 30 - hopeloos verliefd worden. Deze boeken moet het hebben van eenvoudige humor en herkenbare situaties, die toch een tikkeltje bijzonder zijn. Dat lukt de schrijfster aardig. Ze slaagt er met herenigingen, het bijleggen van ruzies, en een zwangerschap in, dat je je als lezer goed voelt.

Wat mij wel stoorde was de vertaling, die te pas en te onpas met kreetjes als "jemig", "joh", "goh", "wat leuk", en "t…Lees verder
Jaren geleden is April door een dronken automobilist doodgereden. Het heeft diepe wonden geslagen bij haar familie die het de dader en zijn familie nooit heeft vergeven. Als Mandy verliefd wordt op Kerr, een broer van de dader, probeert ze dat geheim te houden voor haar familie. Uiteindelijk wordt ze gedwongen het contact te verbreken. Intussen kampen meer mensen in het dorp met relatieproblemen. Aan het einde van het verhaal worden alle plooien gladgestreken. Een humoristisch verhaal waarbij een soort Romeo-en-Juliageschiedenis de rode draad vormt. De plaatselijke barkeeper is nogal grof tegenover zijn vriendin, maar als hij iemand anders tegenover zich krijgt, krijgt hij een koekje van eigen deeg. De arrogante Kate die zo trots was op haar uiterlijk en rijke ouders, laat zich van een andere kant zien. Een ongewoon leuk en verrassend verhaal met een humoristisch happy end dat voor veel leesplezier zorgt. Normale druk.

Over Jill Mansell

Jill Mansell (15 juni 1957) is een Brits schrijfster van chick literature. Haar boek Geluk in het spel bereikte in oktober 2004 nummer 1 van de Nederlandse boekenverkoop.

Levensloop

Voordat Jill Mansell fulltime besloot te gaan schrijven werkte zij jarenlang in een ziekenhuis in Bristol. Ze volgde een avondcursus in creatief schrijven en begon met de hand verhalen te schrijven, waarvan zij dacht dat het een goed boek zou worden. Drie van haar medecursisten en zijzelf zijn nu gepubliceerde schrijvers.

Ze woont in Bristol met haar man en kinderen.

Bibliografie

  • Fast Friends (nog niet vertaald) (1991)
  • Solo (Solo) (1992)
  • Top Hit (Kiss) (1993)
  • Kapers op de Kust (Sheer Mischief) (1994)
  • Open Huis (Open House) (1995)
  • Drie is te veel (2011) (Two'…Lees verder op Wikipedia