Eenmaal andermaal verliefd

Jill Mansell (auteur), Marja Borg (vertaler)
Gedumpt door haar vriend neemt een jonge vrouw een impulsief besluit: ze aanvaardt een nieuwe job in het kleine stadje waar ook haar beste vriendin Erin woont. Daar ontmoet ze een rijke, knappe vrouwenverleider.
Titel
Eenmaal andermaal verliefd
Auteur
Jill Mansell
Vertaler
Marja Borg
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Rumour has it
Uitgever
Amsterdam: Sijthoff, 2009
352 p.
ISBN
9789021802503

Andere formaten:

Besprekingen

Eenmaal andermaal verliefd is chicklit van het zuiverste water. Alle ingrediënten zijn aanwezig. Tilly is een aantrekkelijke 28-jarige jonge vrouw die juist een einde heeft gemaakt aan een saaie relatie. Ze heeft een hartsvriendin die te maken krijgt met een getrouwde man die gescheiden leeft van zijn vrouw. Die vrouw is het klassiek voorbeeld van een bitch die zichzelf een slachtoffer noemt en probeert de vriendin en haar winkeltje kapot te krijgen. Daarnaast is er de aantrekkelijke werkgever-met-prille-tienerdochter die homo blijkt te zijn en 'dus' iemand met veel (vrouwelijke) empathie. En tot slot is er natuurlijk Jack, de razend aantrekkelijke maar vrouwenverslindende, alleenstaande, rijke man.

Tilly valt natuurlijk niet meteen in de armen van Jack, maar de aantrekkingskracht is zo groot dat ze al van blz. 42 staat te trillen op haar benen als ze hem ziet, wartaal uitslaat en dat haar hart "sneller sloeg dan castagnetten". Ook een ziekte als kanker treft een van de …Lees verder
Gedumpt door haar vriend neemt Tilly Cole een impulsief besluit: ze aanvaardt een nieuwe job bij Max en zijn dertienjarige dochter Lou in het kleine stadje Roxborough, waar ook haar beste vriendin Erin woont. Ze ontmoet er tevens Max’ beste vriend, de rijke, knappe vrouwenverleider Jack Lucas. Wordt zij zijn zoveelste verovering? Neen, toch! Echt niet? Of toch? Een verhaal zoals we het van de succesvolle auteur gewend zijn: vlot geschreven, humoristisch, bij momenten zelfs hilarisch, en soms toch ook ontroerend. Als geen ander verstaat ze de kunst om enkele verhaallijnen en verschillende personages naast elkaar neer te zetten zonder de lezer in verwarring te brengen, terwijl ze de plot eenvoudig maar vooral meeslepend houdt. Zelfs lezers die minder van chicklit houden, zullen allicht (weer) niet aan de verleiding kunnen weerstaan om het boek in een ruk uit te lezen. De Britse schrijfster verkocht al meer dan drie miljoen boeken in heel wat talen, zoals “En de minnaar is…”, “Solo” en t…Lees verder

Over Jill Mansell

Jill Mansell (15 juni 1957) is een Brits schrijfster van chick literature. Haar boek Geluk in het spel bereikte in oktober 2004 nummer 1 van de Nederlandse boekenverkoop.

Levensloop

Voordat Jill Mansell fulltime besloot te gaan schrijven werkte zij jarenlang in een ziekenhuis in Bristol. Ze volgde een avondcursus in creatief schrijven en begon met de hand verhalen te schrijven, waarvan zij dacht dat het een goed boek zou worden. Drie van haar medecursisten en zijzelf zijn nu gepubliceerde schrijvers.

Ze woont in Bristol met haar man en kinderen.

Bibliografie

  • Fast Friends (nog niet vertaald) (1991)
  • Solo (Solo) (1992)
  • Top Hit (Kiss) (1993)
  • Kapers op de Kust (Sheer Mischief) (1994)
  • Open Huis (Open House) (1995)
  • Drie is te veel (2011) (Two'…Lees verder op Wikipedia