Boek
Nederlands

Geluk in het spel

Jill Mansell (auteur)
Een jonge medewerkster op een makelaarskantoor, die naast haar ex woont, denkt in een knappe politieagent de ware gevonden te hebben.
Titel
Geluk in het spel
Auteur
Jill Mansell
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Good at games
Uitgever
Amsterdam: Sijthoff, 2004
383 p.
ISBN
90-245-5012-2

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Jill Mansell schrijft vrolijke boeken voor jonge vrouwen. Over zelfstandige jonge vrouwen die holderdebolder het ware leven induiken, enkele verkeerde keuzes maken, op hun pootjes terechtkomen en die nu ouder en ervarener, maar daarom niet wijzer of met minder holderdebolder op zoek gaan naar zekerheid. Zekerheid betekent een stoot van een man met dik golvend haar en zeeblauwe ogen, die goed is in bed en die de moderne vrouwen begrijpt. Over die mannen kunnen ze als hartsvriendinnen onder elkaar passievol en vol tederheid avondvullende en elkaar ondersteunende babbelsessies opzetten. Al die vrouwen hebben een vrolijke baan, wonen in riante huizen en dragen modieuze kleren die omkijkende mannen een stijve nek bezorgen. Vrolijke boeken over jonge vrouwen introduceren koppels en spelen met hen het spel van ventje wisselen. Lezers die willen gokken wie bij wie eindigt aan het eind van het verhaal halen makkelijk een score van negentig tot vijfennegentig procent. Weinig verrassingen in vro…Lees verder
Rond Suzy, makelaarster, en haar familie en vrienden spelende dertigers-roman in de trant van Bridget Jones, waarbij misverstanden ervoor zorgen dat niemand aanvankelijk de goede partner treft terwijl er wel 'wordt gejaagd'. Bij de begrafenis van haar moeder blijkt tot ieders verbazing dat er nog een (half)zuster is. Ook zij speelt een rol in de amoureuze verwikkelingen. Na een rommelig begin wordt het verhaal - voor het genre - steeds aardiger. Het feesten om het feesten gaat naar de achtergrond en vooral Suzy blijkt een ruwe bolster met een blanke pit, zodat uiteindelijk de ware wordt gevonden. Van Jill Mansell verschenen al meer dan tien romans in vertaling. Ook nu schreef ze weer een tamelijk onwaarschijnlijke, flirterige, maar ook vrolijke roman met een vleug humor, bedoeld voor de jongere vrouw, maar die ook met graagte gelezen zal worden door haar oudere zus. Normale druk.

Over Jill Mansell

Jill Mansell (15 juni 1957) is een Brits schrijfster van chick literature. Haar boek Geluk in het spel bereikte in oktober 2004 nummer 1 van de Nederlandse boekenverkoop.

Levensloop

Voordat Jill Mansell fulltime besloot te gaan schrijven werkte zij jarenlang in een ziekenhuis in Bristol. Ze volgde een avondcursus in creatief schrijven en begon met de hand verhalen te schrijven, waarvan zij dacht dat het een goed boek zou worden. Drie van haar medecursisten en zijzelf zijn nu gepubliceerde schrijvers.

Ze woont in Bristol met haar man en kinderen.

Bibliografie

  • Fast Friends (nog niet vertaald) (1991)
  • Solo (Solo) (1992)
  • Top Hit (Kiss) (1993)
  • Kapers op de Kust (Sheer Mischief) (1994)
  • Open Huis (Open House) (1995)
  • Drie is te veel (2011) (Two'…Lees verder op Wikipedia