Dwarsligger
Nederlands
Psycholoog Delaware assisteert de Californische politie na de vondst van het verminkte lijk van een gevangenispsychologe en krijgt te horen dat een man, die jaren geleden een familie uitmoordde en sindsdien heeft gezwegen, nu spreekt en meer moorden voorspelt.
Titel
Boze tongen
Auteur
Jonathan Kellerman
Vertaler
Bob Snoijink
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Monster
Uitgever
Amsterdam: Dwarsligger, 2011
769 p. ; 12 cm
ISBN
9789049800727 (paperback)

Besprekingen

Psycholoog Delaware wordt door agent Sturgis ingeschakeld na de vondst van het verminkte lijk van dr. Argent, een gevangenispsychologe. Heidi, haar assistente, vertelt dat het monster Peake, een psychiatrisch patiënt die vijftien jaar eerder een familie uitmoordde en sindsdien zwijgt, nu spreekt en moorden voorspelt. Er worden meer lijken gevonden. Het spoor leidt naar een vage filmproducer én naar Peake's geboortestad, naar de gebroeders Crimmins. Peake verdwijnt, wordt gevonden en blijkt het werktuig van de overgebleven Crimminsbroer én van Heidi, zijn verslaafde en inmiddels door hem gedode partner. Weer een spannende thriller van de bestseller-auteur met het bekende speurdersduo in de hoofdrollen. Uitgave in zakformaat op dundrukpapier als zogenoemde 'dwarsligger'; de regels lopen evenwijdig met de rug, zodat de lezer het boek een kwartslag moet keren en de vouw van de rug zich horizontaal halverwege de bladspiegel bevindt. Kleine druk.

Over Jonathan Kellerman

Jonathan Kellerman (New York, 9 augustus 1949) is een auteur van psychologische thrillers en van oorsprong klinisch psycholoog, gespecialiseerd in de behandeling van kinderen. Hij is getrouwd met Faye Kellerman en samen hebben ze vier kinderen. Faye is, net als Jonathan en oudste zoon Jesse Kellerman, een auteur van thrillerboeken.

Jonathan studeerde van 1966 tot 1971 aan de universiteit van Californië. Tijdens het laatste jaar van zijn studie maakte Kellerman samen met een vriend een komisch boek waarmee ze de Samuel Goldwyn Creative Writing Award wonnen. Na zijn studie promoveerde hij in 1974 in de psychologie aan de University of Southern California. Na zijn promotie specialiseerde hij zich in het behandelen van trauma's bij kinderen in het Kinderziekenhuis van Los Angeles.

Rond 1984 begon Jonathan fulltime boeken te schrijven. Met zijn debuutroman won hij de Edgar Allan Poe Awards en de Anthony Boucher Award. Hij werd bekend met een reeks boeken over kinder…Lees verder op Wikipedia

Suggesties