Boek
Nederlands

Vervloekt geluk

Karin Slaughter (samensteller)
Zestien geschakelde verhalen van vijftien auteurs over hoe verzuurde relaties kunnen leiden tot dramatische en spannende gebeurtenissen.
Titel
Vervloekt geluk
Samensteller
Karin Slaughter
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Like a charm
Uitgever
Amsterdam: Cargo, 2004
398 p.
ISBN
90-234-1298-2

Besprekingen

Vervloekt geluk is zowel figuurlijk als letterlijk een kettingverhaal. Een armband met bedeltjes verbindt de 17 korte verhalen van 16 thrillerauteurs. De samenstelster, de Amerikaanse Karin Slaughter, schreef zelf het openings- en het laatste verhaal en vond zowel bekende als minder bekende Angelsaksische schrijvers bereid om een eigen bijdrage te leveren. De vreemde eend in de bijt is de Nederlander Tomas Ross, ook al omdat zijn verhaal niet in de VS of Engeland is gesitueerd, maar aan de Franse Azuurkust. Zijn plot, ondanks het cliché van de schrijver die door zijn vrouw zomaar na vijf jaar met eenvoudig briefje in de steek wordt gelaten, zit trouwens goed ineen, al willen de dialogen niet vlotten. De kwaliteit van de verschillende korte verhalen ligt op een continu hoog peil met natuurlijk enkele uitschieters. Lee Child schrijft cynisch over het belang van (gunstige) statistieken voor de politie, Lynda LaPlante ontzenuwt nog maar eens de mogelijkheid van de perfecte moord en…Lees verder
Een bedelarmband die dood, verderf en ongeluk zaait. In deze originele thriller beschrijven zeventien auteurs de bizarre gebeurtenissen die, zo lijkt het, de armband veroorzaakt heeft in de afgelopen honderd jaar. Steeds weer duikt de armband op in een nieuwe omgeving om de pols van steeds andere personen. Diverse thrillerauteurs zoals Kelley Armstrong, Lee Child en Tomas Ross zijn door Karin Slaughter uitgenodigd om ieder een hoofdstuk voor zijn of haar rekening te nemen. Elke auteur heeft zijn kenmerkende stijl en zal zeker voor de veelvuldige thrillerlezer herkenbaar zijn. Het is een verrassend, zeer geslaagd boek dat je kennis laat maken met de crème de la crème van de hedendaagse misdaadroman. Met korte biografieën van de auteurs. Vrij kleine druk.

Over Karin Slaughter

CC BY-SA 3.0 de - Foto van/door Alison Rosa, Karin Slaughter

Karin Slaughter (Covington, 6 januari 1971) is een Amerikaanse thrillerschrijfster, bekend van de Grant County-serie.

Slaughter is geboren in een kleine stad in de Amerikaanse staat Georgia. Ze heeft 21 romans geschreven, die meer dan 40 miljoen keer zijn verkocht en zijn gepubliceerd in 120 landen. Haar eerste roman, Blindsighted (2001), werd gepubliceerd in 27 talen en stond op de shortlist van de Crime Writers' Association's Dagger Award voor "Best Thriller Debut" van 2001.

Slaughter won in 2015 de CWA Ian Fleming Steel Dagger-prijs voor haar roman Cop Town. Ze is vooral bekend geworden door haar thrillers uit de Grant County-reeks, die ook wel de Sara Linton-reeks wordt genoemd. Sara Linton is kinderarts en raakt in de boeken verwikkeld in moordzaken. Naast de Grant County-reeks heeft Karin Slaughter Vervloekt geluk samengesteld en de Atlanta-reeks, Will Trent-reeks of Sara Linton-reeks geschreven. In Vervloekt geluk schrijven Ame…Lees verder op Wikipedia