Boek
Nederlands

Het hotel met het groene licht

Kate Milford (auteur), Jaime Zollars (illustrator), Imme Dros (vertaler)
+1
Het hotel met het groene licht
×
Het hotel met het groene licht Het hotel met het groene licht
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Milo (12) woont in het Hotel met het Groene Licht. Op een donkere winteravond komen er vreemde gasten over de vloer, die allemaal een geheim lijken te hebben. Samen samen met Meddy, de dochter van de kokkin, gaat Milo op onderzoek uit. Met zwart-wittekeningen. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Mysteries
Titel
Het hotel met het groene licht
Auteur
Kate Milford
Illustrator
Jaime Zollars
Vertaler
Imme Dros
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Greenglass house
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2022
352 p. : ill.
ISBN
9789025884185 (hardback)

Besprekingen

Een spannend jeugdverhaal over vreemde gasten in een winters hotel en een magische zoektocht. Milo (12) woont met zijn ouders in het Hotel met het Groene Licht, boven aan een besneeuwde heuvel. Op een donkere winteravond stroomt het hotel vol met onverwachte, vreemde bezoekers. Allemaal lijken ze een geheim te hebben. Spullen verdwijnen, traptreden kraken, schaduwen sluipen rond het hotel. Milo vertrouwt het niet. Samen met Meddy, de dochter van de kokkin, gaat hij op onderzoek uit. Hun spel vol raadsels en aanwijzingen brengt hen steeds dichter bij de waarheid en dan blijkt dat sommige geheimen levensgevaarlijk zijn. ‘Het hotel met het groene licht’ is vlot en beeldend vertaald door Imme Dros. Met enkele zwart-wittekeningen. Kate Milford (1976) schreef aanvankelijk voor theater en televisie, maar ontdekte uiteindelijk waar haar hart lag: bij de genres die ze zelf graag las in haar jeugd. Voor lezers die houden van magische avonturen vanaf ca. 10 jaar.

Het hotel met het groene licht

Net voor Kerstavond melden vele gasten zich aan bij het hotel. Dat ligt afgelegen op een heuvel en is alleen bereikbaar via een roestige oude kabelbaan. Milo verheugt zich op een kerstavond, intiem samen met zijn ouders. Keer op keer melden gasten zich onverwacht aan op deze koude winteravond. Milo ontdekt dat ze allen met een doel naar hun hotel gekomen zijn, dat ze allen precies een geheim uit het verleden achterhouden. Samen met Meddy, de dochter van de kokkin, gaat hij op onderzoek uit. Ze slagen erin de puzzelstukjes uit het verleden te ontrafelen.Het script is bijzonder knap opgebouwd. Geleidelijk krijgt de lezer een inkijk op het verleden van de gasten en met welk doel ze net tijdens deze Kerstperiode er hun intrek nemen. Het decor is zo goed in detail beschreven dat je er als lezer middenin zit; je ruikt als het ware de heerlijke geur van de warme chocolademelk, die in een pot warm wordt gehouden en die elke gast eender wanneer kan nuttigen. Kate Milford …Lees verder