Boek
Engels

Fall of giants

Ken Follett (auteur)
Lotgevallen van vijf families in Wales, Engeland, Rusland, Verenigde Staten en Duitsland voor, tijdens en na de Eerste Wereldoorlog, de Russische Revolutie en de strijd om rechtsgelijkheid van vrouwen en arbeiders.
Extra onderwerp
Familiekronieken
Titel
Fall of giants
Auteur
Ken Follett
Taal
Engels
Editie
1
Uitgever
London: Macmillan, 2010
851 p.
ISBN
9780230710078 (hardback)
Andere talen:

Besprekingen

Dit eerste deel van een trilogie volgt de lotgevallen van vijf familes in Wales, Engeland, Rusland, Verenigde Staten en Duitsland voor, tijdens en na de Eerste Wereldoorlog, de Russische Revolutie, de strijd om rechtsgelijkheid van vrouwen en arbeiders. Follett heeft een armlengte titels op zijn naam maar is vooral bekend om 'The pillars of the earth'* over de bouw van kathedralen. Hij is een architect in het schrijven: de delen vormen samen een prachtig geheel. De historische achtergrond is knap verweven met de levens van de personen. Argumenten en redenen in staatszaken zijn helder verwoord. De personen zijn met lichte toets geschilderd en krijgen gaandeweg meer gestalte. Enige herhaling van gebeurtenissen in hun levens was niet te vermijden (ontmaagding). Alles was al eerder beschreven maar het nieuwe is nu het grote verband, de wereldwijde contacten. De stijl is niet bloemrijk; vooral helder en vlot; de actie idem; de karakters geschakeerd, interessant, ondergeschikt, of medebepal…Lees verder

Over Ken Follett

CC BY-SA 2.5 - Foto van/door LunaFredda

Ken Follett (Cardiff, Wales, 5 juni 1949) is een Britse schrijver van onder andere thrillers en historische romans. In die genres behoort hij tot de succesvolste auteurs. Van zijn boeken zijn meer dan 100 miljoen exemplaren verkocht.

Biografie

Jonge jaren

Ken Follett werd geboren als de zoon van Martin en Veenie Follett. Hij woonde in een middenklasse-gezin. Toen hij 10 jaar oud was verhuisde zijn familie naar Londen. Follets familie was streng christelijk, en verbood hem om films en televisie te kijken. Daardoor ontwikkelde Follett al op jonge leeftijd een interesse in boeken.

In 1967 werd Follett toegelaten op de University College London, alwaar hij filosofie studeerde. In 1968 trouwde hij met zijn eerste vrouw, Mary.

Na in 1970 te zijn afgestudeerd volgde Follett een korte cursus tot journalist, en werkte drie jaar lang in Cardiff voor de South Wales Echo. Daarna ke…Lees verder op Wikipedia